1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bin Bir Derde Deva Üzüm Sirkesi      

20-12-2022 16:22
Bin Bir Derde Deva Üzüm Sirkesi      
Ülkemizin vazgeçilmez tatlarından olan, bin bir derde deva yapısı ile sirke birçok yerde kullanıyor. Ülkemizde  sirkenin çok çeşidi var.  Sirke kullanımı konusunda mutfaklarımız çok zengin. Sirkelerin, elma, üzüm, alıç, ayva ve limon gibi pek çok çeşidi var. Daha da adını bilmediğimiz birçok çeşidi, türünü Anadolu'da görebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere doğal üzüm sirkesinden bahsedeceğiz. Üzüm sirkesi,  salatalara lezzet katmak, çeşitli soslar hazırlamak için vazgeçilmez bir tattır. Üzüm sirkesi, kullanım alanı en geniş olan sirkedir. En bilineni turşu kurulumunda, olmazsa olmazlarından olup filmlere dahi konu olmuştur.
                           
Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır?

Doğal organik üzüm sirkesi için kullanılacak özel bir üzüm türü yoktur. Hemen hemen tüm üzümlerden sirke yapılabilir. Sadece şart yaş üzüm olması gerekiyor.  Doğal  üzüm sirkesi, tam bir şifa kaynağı. Bu muhteşem sirkeyi, lütfen kendiniz yapın, ya da aktarlardan doğal olanı satın alın. Markette satılan sirkeleri kesinlikle almayın, sadece zorunlu kaldığınız sürece de kullanamaya özen gösterin. Hazır üzüm sirkelerinde koruyucu madde kullanıldığı için, sirke özelliğini yitirmekte, yarar yerine belki de zarar vermektedir. Marketlerde satılan üzüm sirkelerini içemezsiniz. Bu sirkeler bilginiz olsun size zarar verebilir. Doğal, organik üzüm sirkesini rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Doğal, Organik Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır?

Şimdi gelelim yapımına yapımı oldukça kolaydır. Kullanılacak malzemeler, üzüm ve su bu kadar. Kullanacağınız kaba göre üzüm miktarını ayarlıyorsunuz. Bu miktar, kabın yarısına kadar üzüm olmalı diğer kalan yarısını da su. Hazırlayacağınız kaba Üzümleri boşaltın, kabı su ile doldurun; Fakat daha önceden Üzümleri iyice yıkayın. Hatta uzun süre, suda bekletin.  Kullanacağınız kabın tam ağzına kadar su ile doldurmayın. Fermente aşamasında kabarmasından dolayı taşma olacaktır. 2 ya da 3 santimetrelik boşluk bırakın. Sirkenin oluşumunu  hızlandırmak istiyorsanız. İçerisine mayalı ekmek, doğal Üzüm sirkesi var ise, 1 çay bardağı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz kaya tuzu olursa daha iyi olur. Bu malzemeler olmasa da olur. Şart değil. Mayalanmasını hızlandırmak istiyorsanız, bunları katabilirsiniz.  Kullandığımız kabın ağzını kesinlikle kapatmıyoruz. Hava alacak bir şekilde tülbent ile ağzını kapatıyoruz. Böcek, toz vb.. gibi istenmeyen katkıların içine girmemesi için ağzı bu tülbent ile korumaya alıyoruz. Kurduktan, sonra iki ya da üç günde bir üzümler tahta kaşıkla küf tutmasın diye yukarıya çıkanları batırıyoruz.

Peki Sirkenin Oluştuğunu Nasıl Anlarız?

Sirke sinekleri oluşmaya başlar. Bazen bu sinekler göremeyebilirsiniz, Hemen korkmayın sirkem olmadı diye. Her zaman  olmuyor bu sinekler. Sirkenin bu olup olmadığını anlamanın diğer bir yolu sirke anasıdır. Sirke Anası şeffaf bir tabakadır.  Sirke anası  başlarda incedir. Giderek   kalınlaşır. O sirke anasını mutlaka alın. İleride kullanacağınız sirkelerde kullanabilirsiniz. Yaklaşık üç  ay sonra sirkeniz kullanıma hazırdır. Sirke yapımından itibaren oda sıcaklığında saklayın. İdeal sıcaklık 20 ile 25 C dır. Sıcaklık fermente olmasını hızlandıracaktır. Karanlık bir odada saklayın sirkenizi. Daha önce hiç sirke yapmadıysanız, birinden yardım alabilirsiniz. Sizin için sirke yapmak ileride bir hobi olacaktır. Sirkenin oluşması sizi heyecanlandıracak, sabırsızlandıracak ve gün ve gün sirke oluşumunu takip edeceksiniz. Bizce Heyecanlı bir uğraş,  ne dersiniz? Tabi evde uğraşmadan doğal ve kaliteli bir üzüm sirkesi arıyorsanız,

Babı Natural Üzüm Sirkesi, doğal, katkısız yapısı ile tüm endişelerinize çözüm bir ürün….

Üzüm Sirkesi Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelmektedir?

Üzüm sirkesi hangi rahatsızlıklara iyi gelmektedir?  Sağlık sektöründe, üzüm sirkesinin birçok kullanım alanı var.

Üzüm sirkesi diyetlerin olmazsa olmazıdır. Bir besin kaynağı, aynı zamanda,  üzüm sirkesi  diyet yapanlara doygunluk hissi vererek,  acıkmaların önüne geçer. Böylelikle  kişiler rahat kilo veriliyor.

Kilo kontrolünün sağlamada çok büyük faydaları var.  Üzüm sirkesi, midenin rahat çalışmasını ve mide hazmını kolaylaştıracaktır.

Kronik mide  rahatsızlıkları bulunanlar (Gastrit, ülser, reflü ) korkmadan kullanabilir.

Doğal Üzüm sirkesi ile mide asidini  dengeler, mideye asla zarar vermez. Mide yanmaları önüne geçer.

Ani ve  çabuk acıkma gibi rahatsızlıklarınız varsa yapmanız gereken,  sabahları bir tatlı kaşığı sirke, bir bardak suyun içerisine karıştırılıp için sonra o günkü, gününüzü değerlendirin farkı göreceksiniz.

Kan şekeri düşmelerinin önüne geçerek yalancı açlık, diğer tabirle duygusal açlığın oluşmasını engelleyecektir.

Üzüm sirkesi diş ağrılarının dindirmede önemli katkılar sunar. Ağızda oluşan yaralar, diş etleri çekilmeleri ile oluşan ağrılara karşı yapılacak gargara ile büyük rahatlama sağlayacaktır.  

Ağrıların dinmesine de iyi gelmektedir. Bir bardak su ile bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı sirke ile yapılan karışım boğaz ağrılarına, mide kramplarına ve  hazımsızlığa  çok iyi gelmektedir. Kansızlık (anemi) sorunları yaşayanlar için iyi bir besin takviyesidir.

Üzüm sirkesi, saça çok önemli faydaları vardır. Saçtaki kepeği keser, saçtaki mantar hastalığına iyi gelir. Aynı zamanda üzüm sirkesi ile saçlar durulanırsa, saçlar  doğal bir parlaklık kazanır.

Vücut kaşıntılarına  iyi gelir.

Üzüm sirkesi, cilt bakımı ve uygulamaları için de faydaları saymakla bitmiyor. Yağlı ciltler için, bir pamuk yardımı ile oluşturulan karışım  (1 tatlı kaşığı Üzüm sirkesi, 1 tatlı kaşığı su ile) cildinizi temizleyebilir. Bu karışım, özellikle  sivilceli ciltlere çok yararı olacaktır.  

Doğal bir cilt parlatıcıdır.  Yazın ciltte oluşan, yanıklar için çok iyi gelmektedir.

Kışın gelmesiyle sık sık hastalananlar sirkeyi baş ucunuzdan ayırmayın. Grip, soğuk algınlığı yaşayanlar için doğal koruma sağlar.

Doğal Probiyotik, bağışıklığı  güçlendirir. Sabahları aç karnına içilen 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi ile mikroplarla mücadele için, büyük bir koruma kalkanı oluşturacaksınız.  Üzüm sirkesi temizlik içinde vazgeçilmezdir.

Kimyasal ürünleri, sevmeyenler veya alerjisi olanlar için  doğal güçlü temizlik aracıdır. Üzüm sirkesi katkılı temizlik ürünlerinin şu an birçok yerde satılmaya başladığını görmektesiniz. Sirkeler, mikroplar ile doğal yolla savaşır, evinizi temizlerken  evde de bulunan bebeklere ve sizlere zarar vermeyecektir.

Sularınız çok kireçli ise parlatmak için üzüm sirkesini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üzüm sirkesini daha çok birçok alanda ve birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Sirkenin faydaları saymakla bitmiyor. Birçok faydası bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

Üzüm Sirkesi Hangi Ölçüde Kullanılmalı?

Üzüm   sirkesi, tam bir  kaynağı. Yalnız unutmamamız gereken önemli bir kaide var. Her şey kararında tüketmeli, ölçüsünde kullanılan hiçbir şey zarar vermeyecektir.  Ölçüsüz kullanılan, üzüm sirkesi yarar yerine size zarar verebilir. Bir rahatsızlığınız, ya da alerjiniz varsa mutlaka doktorunuza danışın. Direk içemeyenler, kokusunu beğenmeyenler,  üzüm sirkesini, su ile karıştırılarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.  Günlük iki yemek kaşığı sizin için yeterli olacaktır. Salatalarda veya soslarda ölçü olan bu iki kaşığı kullanabilirsiniz. Toplumumuzda söyle bir inanış var faydaları çok diye, fazla tüketelim. Doktorun yazdığı ilaç gibi düşünün bir kullanım reçetesi var. Ne kadar alınacağı var. Lütfen kararını aşmayın. Her şeyin fazlası zarar.

Üzüm Sirkesinin Zararları Var Mıdır?

Doğal Üzüm sirkesinin hiçbir yan etkisi ve  zararı yoktur. Şu ana kadar yapılan bilimsel çalışmalarda günlük kullanım miktarları aşılmadığı takdirde böyle bir yan etkiye ya da zarara yol açtığı gözlenmemiştir. Aksine birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir; fakat buradan tekrardan uyaralım. Hiçbir ürün hekiminizin yazdığı ya da önerdiği ilacın yerini tutamaz. Dikkatli olalım, gerçeği yansıtmayan ya da birbirinin  önerdiği şeyleri doğaldır diye rahatsızlıklarınız da kullanmayın. Asla ilacınızı terk etmeyin. Doğal ürünleri tedaviye yardımcı olarak  kullanabilirsiniz.

Doğal Üzüm sirkesi kullanım alanları ve birçok rahatsızlığa iyi gelmesi  ile insanlığın bulduğu sanki doğal bir ilaç… Bu mükemmel nimetin kıymetini bilelim, soframızdan eksik etmeyelim. Bizden sonraki nesillere de aktaralım. Onlara kullanım noktasında  örnek olalım. Sirke Anadolu mutfağının yüzyıllardır değişmez bir ürünüdür. Bu geleneği bozmayalım ve nesilden nesile taşıyalım. Sağlık günlerde görüşmek dileğiyle, esen kalın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.