1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Cilt Bakımı İçin Hangi Yağlar Daha Uygundur?

10-03-2023 12:58
Cilt Bakımı İçin Hangi Yağlar Daha Uygundur?
Deri, insan vücudunun dış kaplamasıdır. Epidermis, dermis ve hipodermis dahil olmak üzere birkaç katmandan oluşur. Epidermis derinin en dış tabakasıdır. Epidermis, cildin koruyucu tabakasını salgılayan kıl foliküllerini ve bezleri içerir. Ayrıca vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olan ter ve yağ bezleri içerir.

Dermis, epidermisin altındaki tabakadır. Bu tabaka, epidermisi destekleyen ve koruyan kan damarlarına, sinir uçlarına ve bağ dokusuna sahiptir. Hipodermis, dermisin altında uzanan ince bir doku tabakasıdır. Vücuttaki atık ürünleri toplayan ter ve yağ bezlerini içerir. Cilt, insan sağlığı için önemli bir organdır; vücudu çevresel hasarlardan ve dış patojenlerden korur. Bu nedenle, sağlıklı bir cildi korumak çok önemlidir.
 

Yağlı ciltler sivilcelenmeye eğilimlidir ve yüksek konsantrasyonda yağ içeren bir ürün kullanılarak bu cilt sorunu giderilebilir. Sivilceler, ciltte aşırı yağ üretiminin neden olduğu ciltte lekeler veya lekelerdir. Yağlı cilt ayrıca gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir ve bu da sivilcelere neden olabilir. Kırmızı, iltihaplı cilt, yağlı bir tenin belirtisidir; lekeler ve siyah noktalar da eşlik edebilir.
 
Yağlı Ciltler İçin Kullanılan Yağlar

Cilt bakım uzmanları yağlı ciltle savaşmak için yüksek konsantrasyonlarda esansiyel yağlar veya salisilik asit içeren bir ürün önerebilmektedir. Bu bileşenlerin her ikisi de cildin gözeneklerindeki aşırı yağ üretimini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca tıkanmış gözeneklerden kaynaklanan lekelerde iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olurlar. Yağlı cilde sahip kişiler, sivilceleri azaltmak ve ciltlerini temizlemek için bu bileşenlere sahip bir temizleyici kullanabilir.
Pek çok kişi yağ bazlı bir cilt bakım ürünü kullanmayı tercih etse de, yağ kullanmak bazı durumlarda cildin daha çok yağlanmasına neden olabilir. Bazı insanlar esansiyel yağlara alerjisi vardır veya ciltlerini bunlarla yeterince nemlendiremezler. Ek olarak, bazı esansiyel yağlar cilt üzerinde sert olabilir ve kırılmalara neden olabilir. Genel olarak, uçucu yağlar çok güçlüdür. Kullanıcının cildinde sorunlara yol açmamak için seyreltilmeli ve azar azar uygulanmalıdır.
 

Bazı insanlar yağ bazlı bir cilt bakım ürünü kullanmanın sivilcelere yol açacağına inanır. Daha önce bahsedildiği gibi sivilcelere genellikle cildin gözeneklerinde aşırı yağ üretimi neden olur. Yağsız bir temizleyici yerine yağ bazlı bir cilt bakım ürünü kullanırken, kullanıcılar aşırı yağ üretiminden kaynaklanan artan gözenek tıkanıklığı nedeniyle kırılmalar yaşayabilir. Buna ek olarak, bazı insanlar yağ bazlı bir cilt bakım ürünü kullanmanın gözeneklerini tıkayacağına ve cilt bakımı rutinlerinin etkinliğini yavaşlatacağına inandıkları için sivilcelere yol açacağına inanıyor.

Bazı insanlar yüksek konsantrasyonlu yağların sivilcelere neden olur veya gözenekleri tıkar. Diğerleri ciltlerini nemlendirmeye ve genel olarak sivilceleri azaltmaya yardımcı olacağına inanır. Bir kişinin cildinin farklı cilt bakım ürünlerine ne kadar iyi tepki vereceğini etkileyebilecek birçok faktör vardır; herkesin tepkisi bir başkasınınkinden farklı olacaktır. Bununla birlikte, kullanıcıların cilt bakım ürünlerinden olası kopmaları en aza indirmek için izleyebilecekleri bazı basit yönergeler vardır. Örneğin, kullanıcılar ciltlerinde hasarlara neden olmaktan kaçınmak istiyorlarsa paraben ve koku içermeyen ürünleri seçmelidir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.