1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğal Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

26-12-2022 05:23
Doğal Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Saç bakımı, en değerli parçalarımızdan biri olan saçı korumak ve canlı tutmaktır. İyi bir görünüm, doğal bakımlı saçlara dayanır. Saçların o kadar narin ki yanlış bakım ürünleriyle ölebilir, uzamayı reddedebilir, cansızlaşabilir ve matlaşabilir. Evet, bu şaka değil. Saçınızı gerçekten iyi tanımıyorsanız, ihtiyaçlarını yeterince karşılamıyorsanız, bilinçsizce hareket ederseniz, yıpranmayan dağınık saçlara sahip olursunuz.

Bu nedenle saç ve cilt tiplerinizi iyi tanımak ve bunlara uygun adımlar atmak en iyisi ve en önemlisi olacaktır. Saç bakımı denilince hemen kuaföre gitmeyi ve saçınıza bir sürü işlem yapmayı düşünmeyin. Çünkü saç bakımı doğru şampuanı seçmekle başlar. Bunu şampuanlar, saç kremleri, saç maskeleri ve özel bakım ürünleri izlemektedir. Tedavi edilen saçlar sadece bununla değil şekillendirici ürünler, kalınlaştırıcı ürünler, dökülme önleyici ürünler ve saç yağları ile de desteklenmelidir.

Saç Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

Saç tipinize ve cilt tipinize uygun şampuan ve saç kremini seçmelisiniz. Saç bakım ürünlerinin mevsimsel, mevsimsel veya bilinçsiz kullanımı sonucunda zaman zaman saçlarınız değişebilir. Karşılaştığınız sorun kepekle ilgiliyse örneğin kullandığınız markayı değiştirmeden aynı marka kepek önleyici ürünleri kullanmak saçınızın normal ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Kuru saçlar için bu markanın ürettiği bir krem kullanmak da iyi bir fikir olacaktır. Bu durumda, kullandığınız ana markaya bağlı kalmanız önemlidir. Çünkü markaların şampuan içerikleri temelde aynıdır. Farklı içeriğe sahip bir ürün kullanırsanız saçınızın bu duruma tepki vermesi çok olasıdır.

Saçın da beslenmeye ve neme ihtiyacı vardır. Bu yüzden saçlarınızı doğal maskeler veya bakımlarla beslemeniz gerekir. Saçlarınız için sağlıklı olan doğal maddeler içeren tedavilerden yararlanmalısınız. Bu şekilde saçınıza uygulamadan önce veya sonra saçınızı sürtünmeden koruyabilirsiniz. Şampuanınıza farklı yağlar eklemek de saçlarınız için çok faydalı bir tedavidir.

Örneğin, argan yağı saçlarınız için mükemmeldir. Duştan çıktıktan sonra veya saçınızı kuruttuktan sonra ıslak saça uygulayabilirsiniz. Ayrıca keratini destekleyen saç setleri kullanarak saçlarınızın canlı ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Keratin temel olarak saç, diş ve tırnaklarda bulunan bir proteindir. Bu protein dayanıklılığı artırır. Sürekli dış etkenlere maruz kalan saçlarımızın yıllar içinde bir miktar yıpranması olasıdır. Deniz ve güneş gibi faktörlerin yanı sıra kimyasal içeren şampuanlar sonucunda saçtaki keratin miktarı azalır. Bu nedenle belirli aralıklarla saça keratin yüklemek gerekebilir.
Keratin tedavisini saça uygulamadan önce saçlar kontrol edilmelidir. Daha sonra saç için gerekli olan nem ve keratin dengesi ölçülür. Saçın gerçekten ihtiyacı olduğuna inanılırsa tedaviye başlanır. Keratin tedavisine başlamadan önce saçlar öncelikle temizleyici bir şampuanla temizlenmelidir. Keratin yıkanmış ve temizlenmiş saça parça parça uygulanır.
Elbette bu işlem sırasında keratinin göze kaçmaması veya cilt ile aşırı temas etmemesi çok önemlidir. Daha sonra keratinin saça etki etmesi için yaklaşık 1 saat beklenir. Son olarak saç keratinini harekete geçirmek için saça ısı uygulanır. Saçlar en son saç kurutma makinesi ve ardından düzleştirici ile taranır.
 
Saç Nasıl Şampuanlanır?

Kadın saç bakımı için öncelik, sağlıklı ve Işıl ışıl parlayan saçlara ulaşmaktır ve bunun ilk adımı saç temizliğinin doğru yöntem ile uygulanmasıdır.
 
Saçınızı Şampuanlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
 
Şampuan Miktarı
 
Saç yıkamada en sık yapılan hata çok fazla şampuan kullanmaktır. 2 kez yıkama yapılması gerekli olsa da bu fazla şampuan kullanmak uygun değildir. Saçın temizlenmesi için şampuana bile ihtiyaç duyulmadığını belirten saç uzmanları bulunmaktadır, yine de yeterli ve az miktarda şampuan kullanmanızı öneriyoruz.
 
Bakım Kremi Uygulanması
 
Saç bakım kremi uygulamasına gelince önemli olan nokta saçınıza uygun kremi kullanmanızdır. Saç kremi kullanırken ilk adım kremin suyla etkileşime geçip etkisini azaltmamak için, saçınızı sıkarak fazla sudan arındırmanız ve iyi durulamanız gerekiyor. Eğer saçlarınız kırılmış veya kimyasal işlemler yüzünden yıpranmışsa onarıcı özellikli saç kremlerini saçın ortasından ucuna doğru uygulayın. Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa yıkama sıklığınızı gün aşırı olacak şekilde düzenlemelisiniz. Sıklıkla şampuanlanan saçlarda fazla şampuan kullanımı saç derinize zarar verebilir.
 
Sık miktarda şampuan kullanımı saç derinizde üretilen doğal yağları azaltarak saç dökülmesine neden olur, bu nedenle saçı mümkün olduğunca uzun aralıklarla yıkamanız önerilmektedir. Ama bunların yanında önemli olan ne kadar şampuan kullanmanız gerektiğidir.
 
Saç yıkarken bolca şampuan alıp saçınızı bol bol köpürterek kullanmak çok iyi bir yöntem değildir. Saç uzmanları en doğru şampuan miktarının sadece fındık büyüklüğü kadar olduğunu söylüyorlar. Saçınızın kalınlığına ve yoğunluğuna göre miktarı bir damla daha artırabilmeniz mümkün.
 
Saçınızı yıkarken de önce saç diplerine parmak uçlarınız ile masaj yaparak yıkamaya başlayın daha sonra kulak arkasında kalan kısımlardan saç uçlarına doğru şampuanınızı yedirmeye devam edin. Her saç yıkamanızda iki defa şampuanlamak yeterlidir. Saçlarınızı durularken bol su ile iyice şampuandan arındırdığınıza emin olmalısınız.
 
Şampuan Seçimi
 
Saç yapınıza uygun özellikte şampuan kullanmanız, en az şampuanı saçınıza nasıl uyguladığınız kadar önemlidir. Bu konu da saç uzmanlarının tavsiyelerine uymalı ve doğru ürünü kullanmalısınız. Doğru şampuanı seçmek için önceliğiniz saç yapınızı doğru analiz etmek gereklidir. Saçınızı ince telli, kalın telli, kuru, yıpranmış ya da boyalı olarak sınıflandırmanız, doğru şampuan seçmenizde önemli rol oynayacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.