1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğal Yöntemlerle Kum Nasıl Dökülür?

10-03-2023 20:27
Doğal Yöntemlerle Kum Nasıl Dökülür?
Toplumun birçok kesiminde görülen kum dökümü hastalığı, kişilerde ağrı ve rahatsızlıklara neden olan bir hastalıktır. Uzmanlar kum dökümü hastalığı için tıbbi destek ve bazı bitkisel yöntemler önermektedir. Tıbbi kontrolün yanı sıra doktor onayı ile evde de bu tedavi sürecine yardımcı olacak bazı yöntemler kullanılabilir.

Kum Dökmeye İyi Gelen 9 Şifalı Bitki

•    Kekik
•    Avokado Yaprağı
•    Ardıç Meyvesi
•    Kuşburnu
•    Limon Suyu
•    Salatalık Suyu
•    Sarımsak
•    Yeşil Çay
•    Elma Sirkesi

Kum dökmeye ne iyi gelir, bitkisel ilaç olarak çözüm nedir diyorsanız cevabı doğru yerde arıyorsunuz demektir. Kum dökümü nedir? Kum dökümünün bitkisel tedavisi var mı? Kum dökenler hangi doktora gitmeli? İşte tüm bu sorulara cevap bulabileceğiniz faydalı satırlar...
En doğru tedavi yöntemleri ve nihai sağlık sonuçları için bir uzmana görünmelisiniz. Önerilerimiz, hafif rahatsızlık için geçici ev bitkisel önerilerini içerir. Sağlıklı günler dileriz...

Kum Birikimi Nedir?

Vücuda giren bazı kimyasal bileşikler vücut sıcaklığında idrarda çözünemezler. Bu bileşikler fosfat, sistin ve oksalat gibi kristallerdir. İdrarda çözünemeyen bu kimyasallar uzun süre katı halde kalır. Vücuda çok fazla girdiğinde ve henüz atılmadığında ağrılı bir şekilde idrar yolunu terk etmeye çalışır.

Çeşitli belirtilerle kendini gösteren yükselen kum, etkilenen kişide ağrı ve rahatsızlık hissi uyandırır. Yine de bu ağrı ile vücuttan kolayca çıkarılamıyorsa küçük parçalar halinde dışarı atılır. İnsanlarda görülen bu duruma kum döküm hastalığı denir.
Böbrek fonksiyonları düzgün çalışmadığında kum dökümü hastalığı ortaya çıkar. İlaç desteği ve bitkisel takviyelerle çözülebilir. Kum dökümü sorunu sık görülen bir hastalıktır. Araştırmalara göre toplumdaki her 10 kişiden 1'i kum dökülmesinden şikayetçi olduğu için doktora gidiyor.

Önemli Not: Tüm bu yöntemler bir tıbbi tavsiye niteliği değildir. Tüm tamamlayıcı tıp önerilerinde olduğu gibi bu yöntemleri denemeden ve kullanmadan önce yeterliğe sahip bir tıp doktorundan onay alın.

Kum dökülmesine karşı ne yardımcı olur? Ev kullanımı için 9 bitkisel yöntem nedir? Nasıl Hazırlanır?

1) Kekik

Kum dökülmesine iyi gelen bitkilerden biri olan kekik, kum oluşumunu engeller ve kum dökülmesi ağrısını giderir. Kekik çayını hazırlayıp düzenli olarak içerseniz böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz ve kum daha kolay atılır. Bitkisel bir çare olan kekik ile kum dökme daha keyifli bir işlem olarak aşılabilir.
 

2) Avokado Yaprağı

Kum dökmeye ne iyi gelir diyenler için, bitki çayı önerileri de var. Avokado yaprakları kum dökmede oldukça etkilidir. Avokado yapraklarından hazırlanan bitki çayını 15 gün boyunca içebilirsiniz. Avokado yaprağı idrar yollarında oluşan kristallerin çözünmesini teşvik eder ve kum akıntısının verdiği rahatsızlığı ortadan kaldırır.
 

3) Ardıç Meyvesi
 

Hastalığı önleyen kumlu akıntının bitkisel tedavisi için önerilen ardıç meyvesinin yanı sıra kumlu akıntının tedavisinde de idrar yollarını koruma işlevi vardır. Ardıç meyvesini düzenli ve ölçülü tüketenlerin kum dökümü hastalığına yakalanma riski çok düşüktür. Ayrıca kum dökülmesinden şikayet edenler düzenli olarak ardıç meyvesi yiyerek kristallerin arınmasına yardımcı olabilirler.

4) Kuşburnu
 

İyileştirici özelliği ile gündemden düşmeyen kuşburnu, bu kez böbrek iltihabı tedavisinde adından söz ettiriyor. Böbreklerden kum dökmenin en rahatsız edici yanı ağrıdır. Kuşburnu ezmesi veya çayı, kum dökülürken oluşan ağrıyı giderir. Kuşburnunun içindeki antioksidan maddeler vücutta çözünürlüğü az olan kimyasal bileşikleri çözerek bunların idrar yoluyla atılmasını kolaylaştırır.

5) Limon Suyu
 

Böbrek kumu dökmeye ne iyi gelir diyenler için, en basit çözümlerden biri limondur. Limon suyu sitrat açısından zengin bir besindir. Böbrek taşı ve kum atma sorunları için önerilen limon suyu doğal olarak içilmelidir. Her sabah kahvaltıdan önce yarım limonu ılık suya sıkın ve 10 gün boyunca aç karnına için. Limon suyu idrar yollarını temizleyerek kumun atılmasını hızlandırır.

6) Salatalık Suyu
 


Kumu sulamak için sirke ile hazırlanan salatalık suyunun etkisi oldukça fazladır. Kum dökme ağrılarına iyi gelir diyenlerin gün içerisinde içtiği 1 bardak turşu suyu kum dökmenin etkilerini ortadan kaldıracaktır. Turşu suyunun böbrekleri gevşetme gücü vardır.

7) Sarımsak
 

Sarımsak allisin içerir. Bu faydalı madde böbreklerde oluşan taşların kolaylıkla atılmasını sağlar. Antibiyotik özelliği bulunan sarımsak aynı zamanda idrar yollarını temizleyerek kum geçirmenizi kolaylaştırır. Kum dökenler ne yemeli diye sorulduğunda, yemeklere eklenen sarımsağın etkili olabileceği söyleniyor.

8) Yeşil Çay
 

Kum dökmeye ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en etkili cevaplardan biri de yeşil çaydır. Yeşil çayı düzenli tüketenlerin böbrekleri çalıştığı gibi kum oluşumunu da engeller.
Şu anda kum dökülmesi sorunu ile karşı karşıyaysanız ve bu durumu bitkisel yöntemlerle ortadan kaldırmak istiyorsanız gün içerisinde 2 bardak taze yeşil çay tüketebilirsiniz. Kumu yok etmek için sıcak bitki çayları arıyorsanız yeşil çayı deneyebilirsiniz. Yeşil çay, böbrekleri ve idrar yollarını temizlemeye yardımcı olur.

9) Elma Sirkesi
 

Kum dökmeye çözüm olarak keskin tadı ve kokusuyla savaşçı sirkeden de faydalanabilirsiniz. Elma sirkesinde bulunan faydalı asitler kum dökme sorununu ortadan kaldırır. Elma sirkesi ile hazırlanan salata ve turşu gibi yiyecekleri tüketerek etkisini gözlemleyebilirsiniz. Kum dökmenin verdiği ağrıdan kurtulmak için 2 litre suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip gün içerisinde içebilirsiniz.

Kum Dökümünün Belirtileri Nelerdir?

Kum dökümü hastalığı olan kişiler, listelenen semptomlara sahip olabilir. Ultrason görüntüleri alınarak hissedilen ağrının kum döküm sancısı olup olmadığı belirlenecek ve tetkiklerde kum bulunursa gerekli tedavi yapılacaktır. Sizde de bu belirtiler varsa en kısa zamanda bir doktora görünmelisiniz!

•    İdrarı tamamen boşaltamama
•    İdrar yaparken yanma hissi
•    İdrarda kötü koku
•    Sürekli idrara çıkma isteği
•    Mide bulantısı ve kusma
•    Sindirim sistemi rahatsızlıkları, kabızlık ve ishal
•    Kasık bölgesinde kramplar ve ağrı
•    Enfeksiyon durumunda ateş ve titreme
•    İdrarda küçük kum benzeri cisimler
 

İdrarda Kum Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Kendinizi acı verici bir durumda bulursanız ve kum döktüğünüzden şüpheleniyorsanız, öncelikle kum dökülmesinin ne olduğunu ve neden oluştuğunu bilmelisiniz. Kum dökülmesinin verdiği rahatsızlığın birçok nedeni vardır. Şimdi kum dökümünün neden gerçekleştiğini hatırlayalım:

•    Genetik faktörlere bağlı olarak kum dökümü meydana gelebilir. Ailesinde kum döküm öyküsü olan kişilerin duruma daha yatkın olduğu da bilinmektedir.
•    Yeterince sıvı tüketmeyenlerin kum dökümü sorunu yaşadığı söylenir. Ne yazık ki vücudun ihtiyacı olan suyu çok az miktarda tüketen kişilerde de bu hastalık ortaya çıkabilmektedir.
•    Kötü beslenmeden kaynaklanabilir. Potasyum ve şeker açısından yüksek diyetleri olan kişilerde kum dökülme riski daha yüksektir.
•    Daha önce böbrek hastalığı geçirmiş kişilerin sağlıklarına dikkat etmedikleri bir süre sonra kum dökme sorunu yaşadıkları gözlemlenmiştir.
•    Sık idrar yolu enfeksiyonları kum dökme rahatsızlığına neden olur.
•    Çok uzun süre D vitamini ve kalsiyum takviyesi alan kişilerde kum dökme sorunu da olabilir.
•    Gut, Crohn hastalığı veya ülseratif kolit gibi gastrointestinal rahatsızlıklar kum dökülmesinin başlıca sebepleri arasındadır.
 

Kum Dökmek Kaç Gün Sürer?

Kum dökmek için net bir zaman göstergesi yoktur. İyileşme süresi kişiden kişiye değişir ve böbrek fonksiyonuna bağlıdır. Bireysel farklılıklara ve oluşan kum miktarına bağlı olarak kum döküm süresi uzayabilir.

Doktorlara göre, kumun dökülmesi bazen sadece birkaç gün sürerken, diğerleri için birkaç hafta sürer. Çok uzun süredir ağrı şikayeti olanlara cerrahi müdahale önerilir. Kum dökümü nasıl oluyor sorusunun cevabı da kişinin durumuna göre değişir.

Kum Dökümü Nasıl Yapılır?

Kum dökme işlemi mutlaka uzman kontrolünde yapılmalıdır. Yanlış tedavi daha tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Kum döküm tedavisine başlamak için bir "üroloji" doktoruna görünmeniz gerekir. Kum döküldüğünde ne yapılır sorusunun cevabı, en sağlıklı şekilde profesyonel bir muayeneden sonra verilebilir.

Böbrekten idrar yoluna geçen kumların boyutu çok küçükse (5 mm veya daha az) ağrı kesicilerle tedavi edilmesi önerilir. Tedavinin en büyük destekçisi yeterli hidrasyondur. Bu dönemde bol su içilmesi tavsiye edilir. Şiddetli sivilce semptomları durumunda ses dalgaları ve lazer tedavileri sunulmaktadır.

Kum dökmesinin ağrısını hafifletmek için, tıbbi tedaviye ek olarak vücutlarını sıcak tutmalıdır. Vücut ısısı korunduğunda ağrının şiddeti azalır. Ağrı kesici ve antispazmodik ilaçlar alan hastaların kumları birkaç gün içinde kendiliğinden düşer.

Çok büyük kıymıklar için endoskopik cerrahi önerilir. Bu işlemde kalça bölgesinde 1 cm'lik bir kesi yapılır ve bu kesiden kum ve taşlar çıkarılır.

Kum Dökmeyi Kolaylaştıran Nedir?

Önerilen bilgilere göre hayatınızı değiştirirseniz kum dökmek daha kolay olabilir. Bu süreçte idrar söktürücü besinler tüketebilirsiniz. Ayrıca doktorunuz tarafından onaylanırsa idrar söktürücü alarak kum dökmeyi kolaylaştırabilirsiniz. Bu süre zarfında kumun hızlı ve acısız bir şekilde dışarı atılmasını sağlamak için bol su kullanabilirsiniz.

Kum Dökülmesi Kendiliğinden Geçer Mi?

Böbrekte idrar yoluna düşen kumun boyutu 5 mm'den küçük ise idrar yoluyla atılabilir. Ancak garantisi olmadığı için herkesin bu büyüklükteki kumları kendi kendine çıkarabileceği söylenemez. Genel olarak 5 mm'den küçük kumların %80'i idrar yollarından düşer. Daha büyük kumlarda, daha iyi hissetmek için bir doktora danışmanız ve bitkisel preparatlar almanız önerilir.

Kum Dökümünün Acısı Nasıl Dindirilir?

Bu rahatsızlık zaman zaman ağrı ile kendini gösterecektir. Özellikle idrar yollarına düşmekle tehdit eden kum bu sırada ağrıya neden olur. Evde bu ağrıyı gidermek için bol bol ılık su içebilirsiniz. Suda limon ve salatalık gibi idrar söktürücü katkı maddeleri kullanabilirsiniz. Kum dökmenin ağrısını su içerek ve doktorun uygun gördüğü ağrı kesicileri alarak giderebilirsiniz.
En doğru tedavi yöntemleri ve kesin sağlık sonuçları için mutlaka bir uzmana görünmelisiniz. Önerilerimiz hafif rahatsızlıklar için geçici ev bitkisel yöntemleri ve önerileri içermektedir. Tıbbi bir tavsiye değildir.

Sağlıklı günler dileriz...
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.