1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğal Yöntemlerle Mide Sorunlarınızı Çözün

10-03-2023 20:38
Doğal Yöntemlerle Mide Sorunlarınızı Çözün
Yanlış ve düzensiz beslenme, stres, spordan uzak bir yaşam tarzı; toplumda giderek büyük sorunlara  dönüşen  mide rahatsızlıklarına neden  oluyor. Doğal yöntemlerle mide sorunlarımızı kabus olmaktan çıkarabilirsiniz.
 
Her rahatsızlık insanın canını sıkar. Fakat mide sorunları daha bir başkadır. Yediğiniz, içtiğiniz şeyler sizi rahatlatmak yerine daha büyük sıkıntı olarak karşınıza çıkar. Bazen öyle hal alır ki yemekten içmekten korkar hale gelirsiniz. Hiç derin bir uykudan mideniz yanarak uyandınız mı? Sabaha kadar mide ağrısı ve kramplarından uyumadığınız zaman oldu mu? Belki  siz bu sorunlara yaşamadığınız için pek de bu durumu anlayamayabilirsiniz? Eminim bu sorun yaşayanlar ne demek istediğimi iliklerine kadar hissedecektir.
Dikkat!!!; Uzman  teşhisi ve erken tedaviyi atlamayın.

Mide sorunları o kadar can sıkıcı bir durumdur ki gecesi gündüzü yoktur.Dikkatli bir şekilde yaşamazsanız bu sorunlar ile sürekli boğuşursunuz. Giderek büyük bir sorun haline gelen mide rahatsızlıkları aslında çözümsüz değil. Perhiz ve alacağınız önlemler ile sıkıntılarınızdan  kurtulmak mümkün. Mide sorunları yaşayanlara doğal çözüm yollarını  bu yazımızda ele almaya çalışacağız. Bu yöntemlerin çoğu uygulanmış ve rahatsızlıklara karşıda çözüm de  olmuştur. Siz de evde kendiniz deneyerek bu yöntemlerle sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Mide sorunları tedavi edilmezse ileride çok ciddi sorunlara yol açabilir.
Midenizde yanma, ekşime şişme veya daha ilerisi kramplar oluyorsa, ilk olarak  kesinlikle  bir doktora görünün. Kendi başınıza tedavi uygulamayın. Hastalığınız nedir? Hastalığın boyutu ve derecesi nedir? Onu öğrenin, doktordan korkmayın. Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanın ve tedavinizi asla yarıda bırakmayın. İnternette veya başka mecralardan öğrendiğiniz bilgilerle hareket etmeyin lütfen. Ancak bir uzman sizin derdinize çare olabilir.
 
Unutmayalım! Tıbbın alternatifi yoktur. Bitkisel tedavilerin hepsi modern tıbbın tamamlayıcı bir parçasıdır. Bitkisel yöntemler tamamlayıcı tıp  olarak ifade edilmektedir. Aşağıda mide   bitkiler ve  etkilerinden bahsedeceğiz. Bu yöntemler  doktorun verdiği tedavinin yanında ek olarak kullanılabilir. Bu uygulamalar tıbbi bir sorununuz varsa asla uzman hekimin tedavisine karşılık değildir.

Öte yandan doğal yöntemlerle mide sorunlarını sorun olmadan ve kabus olmaktan çıkarabilirsiniz. Yaşayacağınız mide sorunları bazen kolay kolay iyileşmez. Kronik bir rahatsızlık haline gelebilir. Ailenizde mide sorunları varsa  (genetik yatkınlık)  bu rahatsızlığa yakalanma riskinizde oldukça  yüksek,  bu tarz şikayetleri olanlar  daha dikkatli olsunlar ve hemen tedavi için hekime başvursunlar.

Dikkatli yaşamaya gayret etmek, önceden bir takım önlemler almak mide rahatsızlıklarına yakalanmadan   önleyebilirsiniz. Hastalık ilerlemeden erken müdahale hepimizin bildiği gibi daha çabuk iyileşme sağlamaktadır. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği,  yan etkilerinin olmadığı doğal mucize bitkilerle mide rahatsızlıklarından kurtulabilirsiniz. Şimdi bu bitkisel tedavi aracılarına beraber bakalım;

1)    Mucize Bitki Rezene
2)    Yeşil çay
3)    Zencefil
4)    Papatya
5)    Karbonat
6)    Ihlamur
7)    Doğal (organik) yoğurt
8)    Muz
9)    Patates
10)    Keten tohumu
11)    Armut

Mucize Bitki Rezene

Mide rahatsızlıklarına karşı en etkili bitki rezene desem yanlış olmaz herhalde.Mide yanmasını şıp diye kesiyor. Yemekten önce veya sonra tüketebilirsiniz fark etmiyor. Mideyi rahatlatıcı etkisiyle size rahat bir nefes aldırır. Rezene kendine has kokusu   ve etkileri büyük bir kurtarıcı. Seyahatlerinizde bile yanınızdan ayırmayın mide problemlerinden muzdaripseniz. Peki rezenenin bu kurtarıcı etkisi hangi özelliğinden kaynaklanıyor? Bu muhteşem bitki, kalsiyum ve  potasyum bakımından çok zengin. Ayrıca A ,C vitaminleri bakımından iyi seviyede bir bitki...
 
 
Zengin antioksidan özelliği sayesinde sindirim sorunlarını en aza indiriyor. Gün içerisinde içeceğiniz birkaç bardak rezene çayı mide rahatsızlıklarına çok iyi gelecektir. Rezeneyi birçok yerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Eczanelerde, marketlerde evinizden eksik etmeyin. Uzmanlar günlük 2 ya da 3 bardak  rezene çayını yeterli olacağını belirtmektedir.

Yeşil çay

Yeşil çayı içeriğinde bulunan antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirir.  Antioksidanlar aynı zamanda sindirim sorunlarına karşıda etkili. Midede oluşan  hazımsızlığın, şişkinliğin  önüne geçerek hızlı bir şekilde hazmedilmesini sağlıyor. Kabızlık sorunlarının da  önüne geçiyor. Yeşil çay doğal şifadır.
 
 
Her gün iki  fincan tükettiğinizde midenizdeki sorunlara karşı kurtarıcı etkilerinden faydalanırsınız. Kışın, nezle gribe karşı da doğal koruyucudur. Hazır forumları yerine dökme yeşil çaylar kullanırsanız daha etkili olur. Birçok markette yeşil çay  bulunuyor.

Zencefil

Zencefil mide dostu ve mide rahatsızlıklarına karşı eskiden beri kullanılan önemli bir  bitki. Mide rahatsızlıklarının çözümünde etkileri  bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır. Zencefil, midedeki gazı söktürmenin yanında mide ağrısına karşı oldukça iyi geliyor.Sindirime yardımcı olmanın yanında bağırsaklarda da hareketlenmeye neden oluyor.  Ülser ve reflü tedavisinde zencefil kullanılmaktadır. Bir çok bitkisel karşımda zencefilin yer aldığını görürsünüz. Zencefil ve bal karışımı iyi bir ikili ve mide için önemli bir şifa kaynağı.

 
Sabah ve akşam aç karnına tüketeceğiniz bir tatlı kaşığı bal  ve zencefil karışımı rahat bir gün geçirmenizi sağlar. Bunun yanında zencefil çayı bağışıklık sistemi için  destekleyin bir  içecektir. Zencefilin farklı tüketim yolları vardır en bilineni bal ile olandır . Daha çok kışın çayı tüketilir. Yine çayın içine bal ve limon katılabilir.Mide sorunu yaşayanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin başvuracağını sağlık dostu bir bitkidir zencefil.  

Papatya

Mide rahatlatıcı olarak bilir. Mide yanması ve şişkinliklerine     karşı  eskiden beri en fazla kullanılan bitkilerden biri papatyadır.  Papatya midedeki gazların emilmesini sağlayarak  mideye zararlı  etkilerini engeller. Mide bulantısını kısa sürede çözer. Papatya çiçeği midede ve bağırsakta meydana gelen bozulmalara karşı etkileri büyüktür.
 
 
Ülser ve gastriti olanların  çok kullanıldığı  bir çaydır. Mayıs ayında toplanan papatya birçok derde devadır. Her yerde bulabileceğiniz papatyayı kendiniz toplayabilirsiniz. Papatyayı siz toplayacaksınız dikkat etmeniz gereken önemli  nokta, yol kenarlarından ve şehir içlerinden  toplamayın. Papatyalar zararlı gazlara maruz kaldığı için faydalarından çok size zararı dokunabilir.

Karbonat

İngiliz karbonatı mide sorunları için eskiden beri halk arasında kullanılan önemli bir  içecek. Bir  bir tatlı kaşığı karbonatın üzerine bir miktar sıcak su eklenir ve iyice köpürtülür. Sonra Üzerine soğuk su eklenerek kalıntı(tortu) kalmayana kadar karıştırılır.
 
 
 
Bu karışım mide yanmasının etkilerini kısa sürede keser. Yemekten sonra tüketilir. Karbonat su karışımı mide tahrişi önler.  Günde iki defa tüketilmesi önerilir.

Ihlamur

Ihlamur çayı, midede oluşan gazları  emme özelliğine sahiptir. Mide üşütmesi sonucu oluşan  yanma ve ekşimeye karşı yatıştırıcı bir özellik gösterir. Mideyi yumuşatarak ani krampları engeller. Harika kokusu ile vücutta gerginliği alır.
 
 
 
Ihlamur kış, yaz demeden tüketilen bir şifalı bir bitkidir. Toplarken şehir içlerinde ve  yol kenarlarında bulunan Ihlamur ağaçlarından  toplamayın. Bir yıldan fazla bekleyen ıhlamurlarda etkisini  yitirmektedir.Satın alırken güvenilir yerlerden almalısınız.

Doğal (organik) yoğurt

Yoğurt yüzyıllardır sofraların baş tacı ve dünyaya Türkler tarafından tanıtılmış şifa kaynağı mucize bir besin.  Ev yapımı yoğurt içinde bulunan probiyotikler mide için önemli bir koruyucu  ve doğal bir destek.
 
 
Öğünlerde tüketeceğiniz bir kase yoğurt veya ayran mide de  bulunan yararlı bakteriler için besleyicidir. Yararlı bakteriler,   mideye zarar veren zararlı bakterileri yok etmektedir. Yoğurt  yararlı bakterilerin vücutta sayısının artmasını desteklemektedir.

Muz

Mide dostu, hazmı kolay. Midede yanma başladığından başvuracağınız yiyeceklerin başında  muz geliyor.Düzenli olarak tüketilirse mide yaralarına ve ekşimelere karşı iyi gelmektedir.
 

Patates

Haşlanmış patates mideyi yatıştıran, mideyi yormayan mide sorunları yaşayanların başvuracağı önemli bir yiyecek. Mideniz sizi zorlarsa patatese sık sık başvurabilirsiniz. Yoğurt ve patates ikilisi hem doyurucu hem de mide tahrişlerine iyi gelmektedir.
 

Keten tohumu

Yoğurt ile birlikte  tüketilir genelde. Öğütülmüş bir tatlı kaşığı keten tohumu ile bir kase yoğurt  karıştırılarak aç karnına tüketilir. Keten tohumu hazmı kolaylaştırır. Dilerseniz tek başına da tüketebilirsiniz. Sabahları aç karnına  tüketmek daha etkili olmaktadır.
 

Armut

Hazmı kolaylaştıran mide sorunlarını iyi gelen bir meyvedir. Fazla tüketmek İshale  neden olabilir. Tüketirken  dikkat etmek gerekiyor.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.