1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

26-12-2022 04:50
Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?
Birçok farklı kozmetik, ev ve mutfak kullanımına sahiptir. Bunlara temizlik, şampuanlama, yiyecekleri koruma ve cilt fonksiyonunu iyileştirme dahildir.

Elma sirkesini salata sosları, çorbalar, soslar, sıcak içecekler ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli tariflerde ve pek çok farklı alanda kullanabilirsiniz.

Elma Sirkesi ve Düşük Kan Şekeri.
Elma sirkesinin diyabetli bireylerde kan şekerini kontrol altında tutmayı yardımcı olduğu iddia edilmektedir.
Ancak şeker hastalığı için ilaç alıyorsanız, elma sirkesi almadan önce bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Elma Sirkesi Tok Hissetmenize Yardımcı Olur.
Elma sirkesi bazen kilo vermeye yardımcı olarak tavsiye edilir. Bunun nedeni, kendinizi tok hissetmenize yardımcı olmasıdır.

Bununla birlikte, kilo kaybı üzerindeki uzun vadeli etkiler bilinmemektedir ve bir kişi başka diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri yapmadıkça küçük olabilir.

Elma Sirkesi Yiyecekleri Korumak İçin Kullanılır.
Diğer sirke türleri gibi elma sirkesi de etkili bir koruyucudur. Aslında, insanlar binlerce yıldır yiyecekleri korumak için sirkeyi dekapaj maddesi olarak kullandılar.
Yiyecekleri daha asidik hale getirerek enzimlerini inaktive eder ve bozulmaya neden olabilecek bakterileri öldürür.

Yiyecekleri elma sirkesi ile nasıl koruyacağınız veya marine edeceğiniz konusunda internette pek çok tarif bulabilirsiniz.

Elma Sirkesi Deodorant Olarak
Elma sirkesinin antibakteriyel özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle elma sirkesinin genellikle kokuları giderdiği iddia edilir.
Bu iddiaları destekleyecek bir araştırma yok, ancak 1 ölçü elma sirkesini 1 ölçü suya karıştırarak deodorant sprey yapmayı deneyebilirsiniz.
Bu, koku nötrleştiricilere doğal bir alternatif oluşturur.
Elma sirkesini su ve Epsom tuzları ile karıştırarak da böyle bir ayak banyosu yapabilirsiniz. Bu, kokuya neden olan bakterileri öldürerek istenmeyen ayak kokusunu gidermeye yardımcı olabilir.

Elma Sirkesi Salata Sosu Yapmak İçin
Elma sirkesini kullanmanın kolay bir yolu, salatalara sos olarak kullanmak olabilir.
Evde yapılan soslar, mağazadan satın alınanlardan çok daha az işlenir ve genellikle daha lezzetlidirler.

Elma Sirkesi İle Çok Amaçlı Bir Temizleyici Yapmak
Elma sirkesi genellikle ticari temizleyicilere doğal bir alternatiftir. Bunun nedeni antibakteriyel özellikleridir.

1 su bardağı su ile 1/2 su bardağı elma sirkesi doğal bir temizleyicidir.
Bununla birlikte, sirke (elma sirkesi dahil) bazı bakterileri öldürebilirken, zararlı bakterileri öldürmede ticari temizleyiciler kadar etkili olmadığı belirtilmelidir.

Elma Sirkesini Yüz Toniği Olarak Kullanmak
İlginç bir şekilde, elma sirkesinin cilt hastalıklarını yatıştırmaya yardımcı olduğu ve zarif yaşlanma desteği sağladığı iddia ediliyor.
Bu nedenle bir çok birey tonik olarak kullanmayı tercih ediyor.
Genel tarif 2 ölçü suya 1 ölçü elma sirkesidir. Daha sonra pamuklu bir ped kullanarak cilde uygulayabilirsiniz. Ancak hassas bir cildiniz varsa daha fazla su ekleyerek daha seyreltilmiş bir solüsyon yapmanız gerekebilir.

Elma Sirkesini Banyoda Kullanın
İnsanlar elma sirkesini ev yapımı bir yüz takviyesi olarak kullanmayı sevdikleri için banyoda kullanmayı da severler.
Denemek isterseniz, banyo suyunuza 1-2 bardak elma sirkesi ekleyin ve küvetin keyfini çıkarın. Sirkeyi yeterince seyrelttiğinizden emin olun. Çok miktarda sirke cildinizi tahriş edebilir.

Elma Sirkesi ve Şaç Bakımı İçin Kullanın
Saçları elma sirkesi ile durulamak saçları parlatır ve canlılık katar.
Hassas bir cildiniz varsa, sirke çok asidik olduğundan önce daha zayıf bir seyreltme deneyin.

Elma Sirkesi Mideye İyi Gelir Mi?
Sirke asidik özelliğe sahip olduğu için bir miktar kullanıldığında sindirime yardımcı olur. Gaz ve şişkinliğin önlenmesinde etkilidir. Bağırsaklardaki ve midedeki bakteri oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Elma Sirkesi Ateş Düşürme De Kullanılır Mı ?
Elma sirkesi çok eskilerden beri bilinen bir yöntemdir. Elma sirkesini beze bandırıp alına karına ya da ayak parmaklarına konulduğunda oldukça etkilidir. ve kurtarıcı bir yöntemdir.
Elma Sirkesi Nasıl Tüketilmelidir?
Bir bardak su içine bir iki yemek kaşığı seyrelterek içilebilir. Yemeklerden önce veya sonra tüketilebilir.

Elma Sirkesi Nasıl Yapılır ?
Kendi elma sirkenizi yapmak için elma parçalarını suya batırın ve biraz şekerle karıştırın. Elma kalıntısının suya batması için daha dar bir kapaklı kavanoz kullanın. Sinekleri uzak tutmak için kavanozu yağlı bir tülbent, kağıt havlu veya kahve filtresiyle örtün. İşlemi başlatmak için bir süre oda sıcaklığında bekletilmelidir. Birkaç hafta sonra tortuyu süzün ve sirkeyi en az bir ay oda sıcaklığında bırakın. Sonunda, mağazadan satın alabileceğiniz bir şey gibi tatmaya başlayacak. Fermantasyon tamamlandıktan sonra sirkeyi oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklayın. Süresiz olarak saklanmalıdır, ancak kalitesi 6 aydan bir yıla kadar bozulmaya başlayabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.