1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hangi Vitaminler Gözleriniz İçin İyidir?

10-03-2023 22:20
Hangi Vitaminler Gözleriniz İçin İyidir?
Vitaminler, büyüme ve metabolizma için gerekli olan küçük miktarlardaki küçük organik moleküllerdir. Meyve ve sebze gibi gıdalardan vücuda doğal olarak emilirler. Ayrıca, sağlık için gereklidirler.
Ayrıca doktorlar, yetersiz beslenmeye bağlı göz hastalığı olasılığını azaltmak için vitamin alınmasını önermektedir.

Peki, Hangi Vitaminler Göze İyi Gelir?

Hiç şüphesiz, A vitamini (retinol) iyi görme için gerekli bir vitamin olarak kabul edilir. A vitamini, retinanın çubuklarında bulunan rodopsin proteininin bir parçasıdır. Bu protein, düşük ışıkta görüşten sorumludur.

Beta-karoten içeren gıdalarda bulunan A vitamini, havuç, kabak ve dolmalık biber gibi renkli meyve ve sebzelerden doğal olarak elde edilebilir.
Retinol, iyi görme için gerekli bir vitamindir. Bununla birlikte, bu vitaminin eksiklikleri gelişmiş ülkelerde nadirdir.

Zengin A vitamini kaynağı
 

Besinler - brokoli, havuç, yumurta, balık, turuncu ve sarı sebze ve meyveler, ıspanak ve diğer yapraklı sebzeler
Meyve - turuncu veya sarı meyveler
Sıvı - morina karaciğeri yağı, yağsız süt, tereyağı
Tabletler - Aquasol A, Retinox A, vb.

B1 Vitamini
 

Sağlıklı göz fonksiyonunu destekleyen bir vitamin olan tiaminin, katarakt ve diyabetik retinopatiyi azalttığı gösterilmiştir.
Son olarak, B1 vitamini ağızdan veya doğal olarak alınabilir. Doktorlar erkekler için 1,2 mg ve kadınlar için 1,1 mg önermektedir. B1 vitamini Pirinç, mercimek, ayçekirdeği, buğday gibi tahıl ve bakliyatlarda bolca bulunur.

B2 Vitamini
 

Riboflavin olarak da bilinen B2 vitamini yulaf, mantar, patlıcan, yumurta, süt, yoğurt ve sığır etinde bulunur. Kataraktı azalttığı bilinmektedir. Aynı zamanda iyi bilinen antioksidanlardan biri olduğu için gözlerdeki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur.

Doktorlar günde 1.1 ila 1.3 mg riboflavin önermektedir. Neyse ki, yukarıda belirtilen gıdalar B2 vitamini açısından zengindir. Bu nedenle vitaminler doğal olarak alınabilir.
Katarakt oluşumunu ve göz merceğine zarar vermesini önlemeye yardımcı olur.

B6, B9, B12 Vitaminleri
 

İyi göz sağlığını geliştirmek için bu vitaminlerin bir karışımı gereklidir. Ek olarak, bu vitamin kombinasyonu homosistein seviyelerini düşürebilir, bu da iltihaplanmaya neden olabilir ve sizi AMD için risk altına sokabilir.

Bu vitaminlerle ilgili araştırmalar henüz emekleme aşamasındadır. Bu nedenle bu vitaminin görmeye yardımcı olup olmadığı tam olarak kanıtlanamamıştır. Ancak bunu yapabilirsiniz, çünkü kadınlarda yapılan bir araştırma, B6, B9, B12 vitaminlerini birlikte alırken AMD riskinin azaldığını gösterdi.

Zengin B6, B9, B12 Vitamini Kaynağı
 

Gıdalar - somon, yeşil yapraklı sebzeler, ayçiçeği çekirdeği, yoğurt, alabalık, tavuk, hindi, fasulye, istiridye, istiridye, yumurta, karaciğer
Meyve - narenciye, avokado, muz
Sıvı – süt

E vitamini
 

E vitamini gerçekten de vizyonu kademeli olarak iyileştirmek için en iyi vitamindir. AMD hastaları, tek başına E vitamini takviyesi almanın AMD'yi %25 oranında azalttığını ve bir sonraki aşamaya geçtiğini bildirdi. E vitamini ayrıca gözleri serbest radikal hasarından koruyan bir antioksidandır.
Fındık, yemeklik yağ, somon ve daha fazlası göz sağlığı için iyidir. E vitamini yönünden zengin besinler tavsiye edilir.

C vitamini
 

C vitamini ayrıca gözlerinizi serbest radikal hasarından korur. Ayrıca AMD'yi (yaşa bağlı makula dejenerasyonu) önlemeye yardımcı olur. Ek olarak, kolajen üretimi C vitamini gerektirir. Kollajen, kornea ve sklera yapısının korunmasına yardımcı olur.
Ayrıca göze iyi gelen C vitamini, narenciye ve tropik meyveler gibi besinlerde de bulunur.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.