1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İnce Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri Nelerdir?

10-03-2023 23:34
İnce Saçlar İçin Saç Bakım Önerileri Nelerdir?
İnce telli saçlar, kalın telli saçlara göre daha fazla bakım gerektiren ve daha çabuk kırılan saç tipleridir. Aynı zamanda kuru ve zayıf görünürler. Kalın telli saçlara göre daha fazla bakıma ihtiyaç duyar.

Neden İnce Telli Saçlara Sahibim?

Saçınızın ince telli ya da kalın telli olması sizin genetik durumunuzla alakalıdır. Ancak doğru bakım ve ürünlerle ince telli saçlar da kalın telli saçlar gibi oldukça sağlıklı ve çekici görünebilir. Ayrıca doğru bakımla saç tellerinizi kalınlaştırmakta mümkündür.

İnce Telli Saçlar İçin Yapılması Gerekenler

Beslenme: Vücudumuzun sağlığı ile ilgili olarak ilk akla gelen şey beslenme olacaktır. Yediğiniz, içtiğiniz kısaca tükettiğiniz her şey saçlarınızla doğrudan etkilidir. Alkol, sigara gibi alışkanlıklarınız saçlarınızdaki hücrelerin erkenden ölmesine neden olacaktır ve saçınız kendi kendini yenileme özelliğini kaybedecektir. Koyu yeşil yapraklı sebzeleri tüketmekten kaçınmayın. Badem, ceviz, yumurta, yoğurt, fasulye gibi gıdalarda saçın kalınlaşmasında oldukça etkilidir.
 

Yağlar: İnce telli saçlara sahip kişiler saçlarının özelliklerine göre doğal yağ seçimi yapıp haftada en az 1 ya da 2 kere bu yağları saçlarına uygulamalıdırlar. Eğer saçlarınız çok kuru ise, hindistancevizi yağı ve susam yağından faydalanabilirsiniz. Saçlarınız kuru ve ince telli ise kalın telli saça göre daha çabuk kırılacak ve saç uçlarınız yıpranacaktır. Bu yüzden saç için nem çok önemlidir. Saç tellerinizi kalınlaştırmak istiyorsanız badem yağı ve jojoba yağının da saç telini kalınlaştırıcı etkisi mevcuttur.

Serumlar: Saçlarınızı dolgunlaştırmak ve aynı zamanda saç tellerinizin kalınlaşması için A, E ve K vitamini içeren serumlardan faydalanabilirsiniz.

Saç maskeleri: saç maskeleri ya da saç kürleri ince telli saçlarınızı kalınlaştırırken, saçlarınızın daha da güçlenmesini, parlak olmasını ve dökülmesini önler. Saç deriniz daha sağlıklı bir yapıya kavuşur. Saç maskelerinizin içerisine özellikle yumurta ve zeytinyağı eklemeyi unutmayın.

İnce Telli Saçlar İçin Kaçınılması Gerekenler

Saçın yıkanması: Saçınız doğru şekilde yıkanmadığı takdirde kimyasallar saç diplerinde birikir ve bu da dökülmelere neden olur. Saçınızı şampuanladıktan sonra mutlaka çok iyi durulamalısınız. Saçlarınızı yıkarken çok sıcak su kullanmaktan kaçınmalısınız. Saçlarınızı ılık su ile yıkamalısınız.

Kurutma işlemi: Saçınızı kuruturken havluyla sıkı sıkı sarmamalısınız. Narin bir şekilde hafifçe suyunu almalısınız. Uzun süreli föne maruz bırakmadan saçın fazla nemini alana kadar fön makinesiyle kurutmalısınız.

Çevresel faktörler: Saçınız çok fazla toza ya da kire maruz kaldıysa saç diplerinizde kepeklenmeye neden olmadan saçınızı uygun şampuan ve saç kremiyle gün aşırı yıkamalısınız. Fazla toz saç diplerinde birikerek saçın hava almasını önler ve saçın dökülmesine neden olur.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.