1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kimyasal Şampuanların İçeriği, Gerçekte İçlerinde Ne Var?

02-05-2024 03:04
Kimyasal Şampuanların İçeriği, Gerçekte İçlerinde Ne Var?
Alışverişlerimizi yapar, saç bakım ürünlerimizi alırız ve saç sağlığı için doğru olanı yaptığımızı varsayarız. Promosyon ve pazarlama yoluyla, bugün mevcut olan bazı ürünlerin onsuz yapamayacağımız şeyler olduğuna inanmaya yönlendiriliyoruz. Ama bu gerçekten doğru mu?

Cevabı bulmak için öncelikle saçın yapısına bakmalısınız. Derinin altında saç folikülü, yağ bezi ve kan damarları bulunur. Saçın kendisi proteinden oluşur. Saçınızı fırçaladığınızda yağ bezlerinin sebum üretmesine neden olur. Bu yağlı madde saçı kaplar ve elementlerden korur. Ayrıca saçınızın ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlamak için kan damarlarını uyarır. Saçlarınızı fırçalamak veya saç derinize masaj yapmak saç sağlığına faydalıdır.

Doğal Ürünler Kullanılarak Saç Sağlığı ve Saç Dökülmesinin Önlenmesi

Ticari ürünlerde çoğu şampuan ve saç kremi sert kimyasallar ve sentetik ürünler içerir. Şampuanlarda bu, saçınızı aşırı temizleyebileceği ve değerli yağlarından arındırabileceği anlamına gelir. Şimdi yağları değiştirmek için onu şartlandırmanız gerekiyor. Saç derisine ve saç köklerine zarar verebilir. Çamaşır deterjanlarında da durum aynıdır. Size daha fazla deterjan satabilmeleri için dolgu maddeleri ve daha az gerçek sabunla doludurlar. Bu işe yarayan bir para kazanma stratejisi ve bunu yapmaya devam edecekler.
Eğer siz de çoğu insan gibiyseniz, etiketleri okudunuz ancak bileşenlerin gerçekte ne olduğu ve işlevlerinin ne olduğu hakkında hiçbir fikriniz yoktur. İşte meslekten olmayanlar için meslekten olanların terimleriyle endüstriyel üretim şampuanınızın doğal olmayan içindekileri;

1) Disteriat ve propilen glikol veya glikol, petrol bazlıdır (ham petrol). Oldukça ucuzdurlar ve bu nedenle kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

2) İzopropil alkol başka bir çok ucuz çözücüdür.

3) Propilparaben veya Metilparen sentetik koruyuculardır. İnsan vücudu tipik olarak sentetikten anlamaz, organikten anlar.

4) Setearil alkol bir emülgatördür ve doğal veya sentetik olabilir. Sentetik daha ucuz ve üretimi daha kolay olduğu için sıklıkla kullanılır.

Bu petrokimyasallar deri yoluyla emilir, daha sonra organlar ve dokular yoluyla aşağı doğru emilir. Pek çok kişi, bu toksinlere uzun süre maruz kalmanın vücudun herhangi bir yerinde kalıcı hasara neden olabileceğine inanıyor; ancak hükümetler, bu ürünlerin ne içerdiğini veya gerçekte ne olduklarını açıklamalarını talep etmemek için büyük endüstrinin yanında yer aldı. Bunun yerine bırakın anlamayı, telaffuz bile edemeyeceğiniz büyük süslü isimlerimiz var.

Çözüm? Düşündüğün kadar zor değil.

Sağlıklı gıda mağazanız ve hatta kendi buzdolabınız kadar yakın. İşte bazı ipuçları:

1) Doğal ve organik ürün mağazasından doğal bir sıvı sabun satın alın. Ayrıca lavanta (tüm saç tipleri için), biberiye, adaçayı, sedir ağacı, huş ağacı ve nane (saç dökülmesi için), bergamot, gül ağacı, okaliptüs vb. gibi bazı esansiyel yağları da satın alın. Ayrıca zeytin, jojoba veya avokado gibi doğal yağlar da satın alabilirsiniz.

İşte yapmanız gerekenler; Temiz bir sprey şişesine yaklaşık ½ bardak damıtılmış veya kaynak suyu dökün. 1 su bardağı sıvı sabun ekleyin. Daha sonra bitkisel yağınızdan 2 çay kaşığı alın ve seçtiğiniz esansiyel yağlardan 10 ila 20 damla ekleyin. Sadece bir veya birkaç kombine yağ olabilir. Yavaşça sallayın. İşte aldın. Bu kadar basit! (Uçucu yağların konsantrasyonundan dolayı her zaman bitkisel yağ bazında olması gerekir). Bundan sonra kremle durulama yapmanıza gerek yoktur çünkü yağlar değiştirilecektir.

2) Derinlemesine bakıma ihtiyacınız varsa saçınızı mayonez veya ısıtılmış zeytinyağıyla doyurmayı deneyin. Sıkıca sarın ve bir duş başlığıyla örtün ve yaklaşık 20 dakika saç üzerinde dinlendirin, ardından durulayın. Ayrıca 2 yumurta sarısını alıp köpürene kadar çırpıp ardından biraz ılık su ekleyebilirsiniz. Saçınıza dökün ve 2 dakika bekletin, ardından iyice durulayın.

3) Saçınızı elma sirkesi, limon suyu hatta süt gibi asitli bir şeyle son kez durulamak iyi bir fikirdir. Saçınızın ve saç derinizin alkali/asit dengesini yeniden sağlamak ve saçınızda kalmış olabilecek kalıntıları gidermek için bu bileşenlerden herhangi birini bir miktar suyla saçınızı durulamak için ekleyin.

Sağlıklı saçlar için pek çok iyi doğal tarif vardır ancak bunlar doğru yönde başlamanızı sağlayacak birkaç şeydir. En çok neyi sevdiğinizi bulmak için farklı esansiyel ve bitkisel yağları deneyin. Doğaldır, vücudunuz bunu anlıyor.

Tüm bunlar size yorucu geliyorsa Babı Şifa sitesindesiniz. Doğal şampuanlar kategorimizde kimyasallara boğulmadan satın alabileceğiniz onlarca farklı doğal şampuan çeşidimize göz atın! Biri mutlaka sizin için!
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.