1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kuru Saçlar İçin Bakım Rehberi

10-03-2023 23:41
Kuru Saçlar İçin Bakım Rehberi
Saçlar güzel görünmek için en önemli yapıdır fakat sık sık işlem yapılmasından, kimyasal katkılı şampuanlar ile sık sık yakamaktan ve yüksek ısılı saç şekillendiricilerin kullanımından ve de gerekli bakımların yapılmamasından dolayı yıpranır.

Bunun için saça zarar vermeyen doğal şampuanlar ile saçınızı yıkamak, saç şekillendirici aletleri sık sık kullanmamak, kurutma makinesini kullanmak ve yıpranmış saçınıza bir süre işlem yapmamanız daha doğru olacaktır. Gerekli saç bakımlarını yapmak, nemlendiriciler kullanmak ve doğal yağlardan yararlanmanız gerekir.

Kuru Saçlar İçin Bakım

Doğal saç maskeleri hazırlayın. Evde kolaylıkla saç maskeleri hazırlayabilirsiniz. Herkesin evinde bulunan çay, saç bakımı için oldukça yararlıdır. Saçlarınızı duştan sonra çay ile duruladığınız zaman saçın daha parlak ve bakımlı göründüğünü daha ilk denemeden sonra fark edeceksiniz.

Doğal bakım yağlarını düzenli kullanın. Saf keratin serumlar ve keratinli maskeler kullanın. Kolaylıkla bulabileceğiniz sarımsak yağı, badem yağı, fındık yağı, kakao yağı, lavanta yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağları düzenli kullanmanız gereklidir.

Keratin ya da protein içerikli doğal şampuanlar kullanın. Saçınızı besleme için içeriği zengin olan şampuanlar tercih edilmelidir. Kırılgan ve güçsüz saç tellerine çok iyi gelen keratin ve keratin serumu düzenli kullanımda saçları daha gür, parlak ve güçlü yapacaktır.
 

Olumsuz yaşam faktörlerinden saçınızı koruyun. Özelikle yüzmeyi seven ve sürekli yüzen kişiler havuda geçirdikleri süreden dolayı saçlar olumsuz etkilenir. Çünkü havuz suyunda bulunan kimyasallar saç diplerine zarar verir. Saçınızı korumanız mümkün, yüzmeye gitmeden önce saçınızı korumak için karışım hazırlayabilir ve uygulayabilirsiniz. Elma sirkesi ile suyu karıştırarak saçına sürmeli ve durulamalısınız. Bu sayede yüzme esnasında saçınıza karışan kimyasalların zararlarından korunabilirsiniz.

Nemlendirici ürünler kullanılmalı. Durulanmayan saç kremleri ya da doğal yağlar nemlendirme için en uygun ürünlerdir.

Saç Bakımı İçin Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Saçların doğal nemini kaybetmesi ya da yaşam şartlarından dolayı kuruması durumumdan saçın nem ihtiyacını gidermek gerekir. Dışardan yapılan bakımlar, maskeler, kür tarifleri ya da bitkisel yağ kullanmak faydalı olsa bile dışardan olduğu kadar içeriden de nem ihtiyacı sağlanmalıdır. Balık, diğer deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri ya da yeşil yapraklı sebzeler bol bol tüketilmelidir. Bununla birlikte bol bol su içmelisiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.