1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Propolis Nedir? Propolis Faydaları Nelerdir?

11-03-2023 01:01
Propolis Nedir? Propolis Faydaları Nelerdir?
Propolis, insanların antik çağlardan bu yana çok sık kullandığı, hastalıkları iyileştirmek ve çeşitli yaralar hızlıca iyileştirmek için tercih ettiği bir üründür. Propolis sadece arıların üretimi ile gerçekleşebilir. Başka bir hayvan, insan ya da bitki propolis üretemez. O sebeple dünyanın en değerli ürünlerinden bir tanesidir. İçeriğinde bulunan yapısı sebebi ile insana çok fazla faydası bulunur. Propolisin içerisinde 240 adetten fazla bileşen vardır. Bu bileşenlerin her biri insan vücudu için vazgeçilmez faydaları vardır. Propolis, bağışıklık sistemini güçlendirir, pek çok hastalığa karşı büyük önlem ve koruyucu olur. Bu sayede soğuk kış aylarında hemen hastalanmaz, mevsim geçişlerinde ya da temas ile bulaşacak hastalıklardan da ve son olarak kanser gibi önemli rahatsızlıklardan uzak durmuş oluruz.
 

Propolis Nedir?

Propolis arıların, yere dökülen yapraklardan, tomurcuklardan ve kabuklardan topladığı maddedir. Tükürük salgıları ve balmumu ile zenginleştirerek propolis haline getirir. Aslında propolis arılar tarafından peteklerin dezenfekte işlemi için, peteklerin yapımı için ve diğer yapı malzemeleri olarak kullanılır. Propolisin ana maddesi ağaçlardır. Ağaçlar olmazsa propolisler de olmaz. Propolis daha çok reçine ve mumlardan oluşur bu sayede propolis üretilir. Bunların dışında propolis üretmek çok kolay değildir.

Propolis Faydaları Nedir?

Propolis, insan vücudu için oldukça fazla faydası bulunan bir besindir. Propolisler, antik çağlardan bu yana aktif bir şekilde tüketilen ve oldukça lezzetli besinlerdir. Antibakteriyel, antiviral ve antienflamatuar içeriği sayesinde 10 gram propolis tüketmek demek bağışıklık sisteminin güçleneceği anlamına gelir. Propolisin faydalı olduğu hastalıklar ise şu şekildedir:

Propolisin Etkili Olduğu Önemli Hastalıklar

●    Meme kanserine karşı oldukça güçlü bir etkiye sahiptir.
●    Cilt rahatsızlıklarının neredeyse tamamına faydalıdır. Bu sebeple bakım ürünlerinin içerisinde de çoğunlukla propolis bulunur.
●    Gırtlak kanseri ve diğer tüm gırtlak hastalıklarına karşı oldukça güçlü bir dosttur.
●    Karaciğer ve çeşitli hastalıklara da oldukça güçlü etkisi bulunur. Karaciğer kanseri gibi önemli rahatsızlıklarda propolis tüketimi faydalıdır.
●    Kolon kanseri gibi önemli bir rahatsızlıkta da uzman hekimlerin tek önerisi propolistir.
●    Mesane rahatsızlıklarının tamamında da propolis tüketmek oldukça faydalıdır.
●    Yumurtalık kanseri rahatsızlığında da propolis tüketimi oldukça faydalıdır.
●    Ülseratif kolit gibi bir hastalık için propolis tüketmek oldukça faydalı olacaktır.
●    Ülser, gastrit ve diğer tüm mide problemleri için de propolisi gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.
●    Bağırsak kanseri gibi bir rahatsızlık için de propolis tüketebilirsiniz.
 

Aslında propolis faydaları nedir sorusunun yanıtı bu kadar ile sınırlı değildir. Yukarıda gördüklerinizin tamamı çok ciddi hastalıklardır. Aşağıda daha az etkisi bulunan ve hafif hastalıkları da görebilirsiniz.

Propolisin Etkili Olduğu Zayıf Hastalıklar

Propolis, sadece güçlü hastalıklarda değil aynı şekilde zayıf hastalıklarda da çok etkilidir. Onlarda şu şekilde listelenebilir:

●    Soğuk algınlığı hastalığında propolis tüketimi oldukça faydalı olacaktır.
●    Grip hastalığında da çok etkili olduğu düşünülen propolis mutlaka tüketilmelidir.
●    Ağız ve diş sağlığı problemlerinde de diş macunlarına eklenerek kullanılan propolis, ağız ve diş sağlığı hususunda da çok faydalıdır.
●    Diş etlerinde var olan çeşitli problemlerin de giderilmesinde propolis kullanılabilir.
●    Propolis, cilde de oldukça etkilidir. Cilt sorunları ile ilgili propolis içeren ürünleri tüketmek faydalı olacaktır.
●    Vücut üzerinde oluşan yaralar, izler, kan kabukları ve çeşitli problemlerde de propolis tüketmek ya da kremleri o bölgelere sürmek faydalı olacaktır.
●    Cilt yanığı gibi önemli bir problemi olan insanların da propolis tüketiyor olması faydalı olacaktır. Propolisler, hızlı bir şekilde hücre yenilemesi sağlayacaktır. Bu sayede daha hızlı iyileşmeler gözlemlenebilir.
●    Propolisler, helicobacter pylori adı verilen ve insan sağlığı üzerinde ciddi sonuçları bulunan patojenleri tamamı ile yok etmek mümkündür.
 

Gördüğünüz gibi antik çağlardan bu yana kullanılan ve oldukça fazla yararı bulunan propolis, günümüzün de en faydalı gıdalarından bir tanesidir. Bazı insanlar propolisi direkt olarak tüketemez. Mutlaka ek bir ilave gıda isterler. Örneğin bazı şurupların içeriğinde bulunan propolis bazı insanlar için tüketimi daha kolay bir üründür.

Propolis Nasıl Kullanılır?

İnsan sağlığı üzerinde çok ciddi faydaları bulunan propolisi tüketebilmek kolay değildir. Çünkü insanlar direkt olarak propolisi tüketemezler. Mutlaka ek gıda olarak bir ürünün yanında ya da içeriğinde bulunması gerekir. Eğer propolisi direkt olarak tüketmek isterseniz mide bulantısı ya da aşırı baş ağrısı gibi sonuçlara yol açabilir. Bu sebeple propolisi kullanmak için bir ek gıda olarak almanız gerekir.

●    Propolisleri tüketmek için bir tablet içeriğinde,
●    Kapsül içeriğinde,
●    Krem içeriğinde,
●    Sprey içeriğinde,
●    Şurup içeriğinde
●    Ya da toz içeriğinde tüketmek gerekir.
 

Yukarıda gördüğünüz gibi propolis direkt olarak tüketmek yerine yukarıda bulunan ve herhangi bir ürünün içerisine yerleştirildiği gibi tüketmek çok daha faydalı olacaktır. Çünkü propolis tek başına tüketilebilecek bir ürün değildir. Propolisi tek başına tüketiyor olmak da aşırı mide bulantısı ya da baş ağrısı gibi ağır sonuçlara yol açacaktır.

Propolis Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Propolis kullanırken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:
 

●    Propolisi aşırı tüketmek kanın pıhtılaşmasına sebep olacaktır. Bu sebeple sadece önerildiği kadar kullanmanız gerekir.
●    Bal alerjisi olan kişilerin de aynı şekilde propolis tüketiminden uzak durması gerekir.
●    Gebe olan ve bebeğini emziren annelerin de aynı şekilde propolis kullanması doğru olmayacaktır.
●    Çok sık alkol tüketimi yapan insanların da propolis tüketmemesi gerekir.
●    Astım ve üst solunum yolu rahatsızlığı bulunan kişilerin de propolis kullanmadan önce hekimine danışarak bilgi alması gerekir.
●    Propolis gibi doğal ürünler ve propolis başta olmak üzere hiçbir doğal ürün aşırı kullanılmamalıdır. Sadece hekimlerin önerdiği kadar kullanmak kafidir.
●    Propolisi uzun süre kullanmak sağlık için olumsuz etkiler yaratabilir. Örneğin normalde olmayan bir alerjiniz başlayabilir. Herhangi bir konuda alerjen etki yaratabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.