1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Saç Boyası Nedir? Saç Boyası Zararlı Mıdır?

11-03-2023 03:14
Saç Boyası Nedir? Saç Boyası Zararlı Mıdır?
Saç boyaları, kadınlar için en yaygın güzellik bakımlarından biridir. Uygulaması kolaydır, ucuzdur ve renklerin kalıcılığı birkaç ay sürer. Bu özellikler saç boyalarını hem kadınların hem de çocukların favorisi haline getiriyor. Bununla birlikte, saç boyalarının dezavantajları da yoktur. Tüm boyalar her saç tipinde iyi sonuç vermez ve bazıları zamanla saç köküne zarar verebilecek zararlı kimyasallar içerir. Neyse ki, profesyonel bir kuaföre ihtiyaç duymadan saçları boyamanın birkaç yolu var.
 

Saç boyama, evde yapılan güzellik bakımlarının özel bir şeklidir. Saçlarını boyamak isteyen çoğu insan, kuaföre veya salona gitmek yerine bunu evde yapar. Bunun nedeni, saç boyamanın kirpik boyama veya yüz ağdası gibi diğer güzellik bakımlarından çok daha az karmaşık olmasıdır. Esasen, herhangi bir özel eğitim veya ekipman olmadan herkes saçlarını saç boyası ile boyayabilir.

Saç boyası, emülgatörler ve diğer bileşenlerle karıştırılmış kimyasal bileşiklerin sıvı bir çözeltisidir. Belirli bir saç boyasının tam bileşimi, kullanılan ürünün markasına ve formülüne bağlı olarak değişir. Saç boyaları çeşitli tonlarda ve yoğunluklarda bulunur. Bu nedenle her kişinin isteğine uygun bir ürün üretilmektedir. Örneğin, bir kadın saçlarının tamamen siyah olmasını isterken bir diğeri koyu buklelerinde sarı ışıltılı vurgular isteyebilir. Hatta yaşlarına uygun olgunluk seviyelerinde boya uygulamayı kolaylaştıran çocuklar için özel ürünler bile var.
 

Şimdi çok daha pratik olmasına rağmen, eskiden saç boyası uygulamak müşteriler için zorlu bir süreçti. Her müşterinin boyayı kilitlerine uygulamak için birden fazla şişe ürüne ve özel ekipmana ihtiyacı olacaktır. Bununla birlikte, modern kuaför makineleri, süreci büyük bir farkla basitleştirir. Modern cihazlar ile kişiler istedikleri kahverengi veya sarı saç rengini elde ederken saç tellerine zarar verme konusunda daha az endişeliler. Bazı kuaförler, ekstra yardıma ihtiyaç duymadan saç bakımının diğer yönlerine odaklanabilmesi için uzaktan kumanda mekanizmaları bile kullanmaktadır.

Profesyonel kuaförler salonda saç boyama hizmetleri sunarlar. Bazı salonlar, kendilerine ait özel renkleri evde uygulayabilmeleri için ev kitlerini dahi ücretsiz olarak sağlayabilmektedir. Çoğu insan profesyonel olarak uygulanabilen özel renkler için ek ödeme yapmayı umursamıyor. Bu şekilde hem yeni renklere sahip olurken hem de en sevdikleri ünlülerin yaşamlarını taklit edebiliyorlar!
 

 

Saç boyaları, isteseler de istemeseler de birçok insanın güzellik rejimlerinin mecbur bir parçası haline geldi. Saç boyaları hem erkekler hem de kadınlar için çeşitli tonlar ve stiller sağlamaya da başladı. Bu özellikleri de yaşam alanlarının ayrılmaz bir parçası haline getiriyor. Pratik boyalar ve kuaförlerdeki saç boyama otomasyonu sayesinde de artık herkes evinde istediği herhangi bir zamanda saç boyası uygulayabiliyor!

Saç Boyası Zararlı mı?

Saçlarındaki beyazlıkları kapatmak ya da farklı renkler kullanmak isteyen kadınlar, çözümü ilk olarak saçlarını boyatmakta buluyor. Uzmanlar, yalnızca kimyasallardan oluşan ve en önemlisi keskin bir kokuya sahip olan saç boyaları hakkında bir araştırma yaptı. Milyonlarca kadının tercihi olan saç boyasının saçlara dökülüp dökülmediğini ve saç boyasının ne gibi zararlar verdiğini burada okuyabilirsiniz.
Piyasada farklı kimyasallardan elde edilen saç boyası için birçok alternatif bulunmaktadır. Ancak bazılarında bulunan fazla kimyasallar saça zarar vererek yıpranmış bir görünüme ve saç derisi sorunlarına neden olabilir. Araştırmalar, saç boyalarının, saç rengini sık sık değiştiren kişilerde ciltte kabarcıklara, büyük kepeklere ve hatta saç kırıklarına neden olduğunu göstermiştir. Saç dökülmesine neden olup olmadığı sıklıkla sorulan saç boyaları ile ilgili tüm detaylar bugünkü yazımızda yer alıyor. Uzmanlar bazı durumlarda saç boyasını hiçbir şekilde kullanılmamasını tavsiye ediyor. Saç boyaları yerine kına gibi doğal saç ürünlerine yönelmeye teşvik ediyorlar.
 

Saç Boyalarındaki Tehlikeler Nelerdir?

Saç boyalarındaki bazı pigmentler kansere neden olabilir. Avrupa'da yapılan araştırmalara göre saç rengini sık sık değiştiren kullanan kişilerde lenfoma kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu bildirilmiştir.

Saç boyalarının içeriğinde bulunan PPD (parafenilendiamin) maddesi saç köklerinde yaralara, göz kapaklarında kaşıntı, kızarıklık, şişlik, kızarıklık ve şişlik gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Saç boyaları saçlarda sertleşmeye, kurumaya ve aşırı saç dökülmesine neden olabilir. Saçlarını düzenli olarak boyayan kişilerde saç seyrelmesi ve bölgesel saç dökülmesi görülebilir.
 


Saç boyaları sadece saç sorunlarına değil, çeşitli sağlık sorunlarına da neden olabilir. Cilde temas eden saç boyaları cildi tahriş eder ve saç derisinde büyük yaralara neden olabilir.
Saç boyama işlemi sırasında odayı mutlaka havalandırın. Çünkü saç boyasının içerisinde bulunan kimyasal koku solunum sistemini rahatsız edebilir.

Özellikle koku alerjisi olan kişilerde maske ile kapatılması gereken saç boyama, göz kapaklarında şişlik, göz çevresinde ve burun çevresinde kızarıklık gibi reaksiyonlarla çeşitli hastalıklara neden olabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.