1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Saçların Uzama Hızı Nedir? Saçlar Hızlı ve Sağlıklı Nasıl Uzatılır?

11-03-2023 03:16
Saçların Uzama Hızı Nedir? Saçlar Hızlı ve Sağlıklı Nasıl Uzatılır?
Saç keratin adı verilen proteinden oluşmaktadır.  Saç derisinde herhangi bir sağlık problemi bulunmayan yetişkin bir bireyde saç adedi yaklaşık olarak 100.000-150.000 civarındadır. Normal bir insanın gün içerisinde döktüğü saç adedi ise hemen hemen 100-150 civarında olmaktadır. Bir saç telinin ömrü ise 2-7 yıl arasındadır. Ömrünün sonuna gelen saç dökülür ve ardından yerini yeni bir saç teline devreder. Yeni çıkmaya başlayan saç, eski saça oranla daha hızlı uzamaktadır.  Fakat dökülen eski saçın yerine yeni bir saç telinin oluşma süresi yaklaşık 6-10 hafta arasındadır. Bu doğal süreç kişinin yaşamı boyunca devam etmektedir.
 

Saçın Uzama Hızı

Normal bir bireyin saçı gün içerisinde hemen hemen 0,3 mm ile 0,4 mm arasında bir uzama sağlarken 7-8 gün içinde 2 ila 3 mm, bir ay içinde en az 1 cm en fazla 1,50 cm’dir. Bir yıl içerisinde ise 12 ile 15 cm civarında gözle görülür bir uzama sağlar. Yaş ilerledikçe saç uzama hızı yavaşlar. Bir bireyin metabolizma hızına bağlı olarak saçının en hızlı uzama gösterdiği dönem ergenlik dönemidir. Fakat kişinin beslenme alışkanlıkları, kullandığı birtakım ilaçlar, genetik durumu, hormon dengesi, stres ve çevresel faktörler gibi daha birçok etken saçların hızlı ve sağlıklı nasıl uzatılacağında büyük oranda etkisi vardır.
 

Saçlar Hızlı ve Sağlıklı Nasıl Uzatılır?

Saç kökleri ne kadar sağlıklı ve dayanıklı olursa saçın koparak ve kökünden dökülmesi ve saç yapısının yıpranıp saç uçlarının çatallaşması da o kadar güç olacaktır. Her ay saç uçlarından 1-2 milimetre kestirmek bile saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağladığı şeklinde bir algı yaygınlaşmış olsa bile şu bir gerçektir ki; Saç uçlardan değil, kökten uzar. Gerek saç derisine haftalık veya günlük bir takım bakım kremleri uygulamak,  şampuanlama sırasında hafif basınçlı masajlar yapmak saç köklerinin kan akışını hızlandırmaktadır. Ardından saçı soğuk su ile durulamak ve saça bitkisel yağlarla ve bir takım proteinlerle doğal kürler hazırlayıp aylık bakımlar yapmak oldukça etkili olacaktır.

Sağlıklı beslenmek ve vücudun günlük su ihtiyacının karşılanması da saçların sağlıklı uzamasına faydalı olacaktır. Günde bir buçuk iki litreye yakın su içmek saç derisinin doğal nemini tutarak saçtaki canlılığı ve parlaklığı koruyacaktır. Aslında bunların arasından belki de en önemli nokta saç derisinin güçlenmesini, saçın uzamasında etkili olan bol miktarda protein ve mineral içeren meyve, sebze, süt ve süt ürünleri, tahıllar özellikle baklagiller tüketerek sadece saçlarınızın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca birçok hastalığa karşıda vücudunuzun direncini arttırırsınız. Bu vitaminlerin arasında özellikle 8 ve daha fazla bileşenden oluşmuş E vitamini antioksidan olması sebebiyle saçtaki fokilküllerindeki hasarları onarır ve saçı kökten uca besleyerek hızlı uzamasında etkilidir. E vitamini birçok gıdanın içinde bulunur bunlar; kepekli tahıllar, kuru yemişler, ıspanak, çekirdek, hindistancevizi yağı, zeytinyağı vb.

E vitaminin dışında saçlar hızlı ve sağlıklı nasıl uzatılır? Sorusunda bize yardımcı olabilecek diğer vitamin ve mineraller; A, C ve B vitaminleri Biotin (B-7 vitamini), Niasin (B-3 vitamini) Kalsiyum, Bakır, Çinko, Magnezyum, Demir, Potasyum gibi daha birçok vitamin saç sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Kısacası sağlıklı saçlara sahip olabilmek için bol vitamin takviyesi yapmalı, saçların yıpranmasına sebep olacak her türlü ısıdan kaçınmalı ve düzenli periyotlarla özellikle doğal bitkisel yağlar ile bakım yapılmasıdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.