1200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Temizlik ve Sağlık İçin Doğal Deterjanları Yakından Tanıyın

11-03-2023 03:43
Temizlik ve Sağlık İçin Doğal Deterjanları Yakından Tanıyın
Yıllardır konuşulur ve çoğumuz deterjanın nasıl kullanılacağını ve kullanımdan sonra nasıl durulanması gerektiğini biliriz. Ancak bu bilgi bizi deterjanların zararlarından korumaya yetmiyor. Tabaklarımızı yeterince durulamış olabiliriz ama deterjanın ellerimiz üzerindeki etkisini engelleyemeyiz. Deterjan alerjisi birçok kadın için bir beladır. Doğal deterjanlar kimyasal deterjanların tüm dezavantajlarına harika bir çözüm olabilir.
 
Endüstriyel İnorganik Kimyasal İçerikli Detarjanlar Neden Tehlikelidir?

•    Deterjanlar hem doğaya hem de vücuda yabancı olan kimyasallardır. Bu kimyasallar vücuda girdiklerinde hatta ciltle temas ettiklerinde tahriş edici etki gösterirler. Bu maddelere karşı çok duyarlı olan veya olmayan kişiler bulunmaktadır. Yani herkeste aynı etkiyi yaratmaz. Cinsiyet, ten rengi ve yaş hepsi bir rol oynar.
 

•    Esmer insanlarda cilt hastalıkları çok daha az görülür. Daha beyaz tenli kişilerde bu oran daha fazladır. Kadınların cildi erkeklere göre daha ince olduğu için daha hassastır. Ayrıca kadınlar (maalesef) bulaşık ve çamaşır yıkamak gibi işlerle daha fazla ilgilendikleri için daha sık etkileniyorlar.

•    Hassas ciltlerde deterjanın içindeki tahriş edici madde sürekli olarak cildi etkiler. Bir süre sonra egzama ve kontakt dermatit adı verilen hastalıklar ortaya çıkar.

•    Bu hastalıklarda başta hafif bir kızarıklık olur ve elde yanma başlar. Daha sonra kızarıklık gelişir. Daha hassas kişilerde ise ilerledikçe gözlerde şişlik oluşur. Bu tahriş edici madde, deterjanlarla yıllarca temasın bir sonucu olarak bu etkiyi gösterir.
 

•    Deri, kan damarları ve sinirler açısından zengin bir organdır. Parmak uçlarımızda onları besleyen sinir demetleri ve kan damarları vardır. Derinin gözeneklerinden giren madde tüm kanımıza oradan da tüm vücudumuza dağılır. Ve vücut yabancı bir maddeye tepkisini gösterir. Bu, alerji dediğimiz şeyin gerçekleştiği andır. Alerjiler vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkabilir. Yani sadece el temasıyla bile alerji vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Tabii bu kişiden kişiye değişir.

•    Sabunlar da masum değildir. Sabunun zararı, içerdiği katkı maddelerine bağlıdır. Kalevi, potasyum hidroksit cilt ve biyolojik varlığımız için zararlı bir maddedir. Sabunlar sebum içerir. Kalevi ortamında sabunlaştırılır. Gliserin ortamında daha az kalevi ile yapılan yumuşak sabunlar daha sağlıklıdır. Zeytinyağı ve gliserinli sabunlar cilt için daha iyidir. Vücudumuzun asidik ortamına uygun sabunları seçmeli, bulaşık yıkamada ve vücudumuzu temizlemede kullanmalıyız.

•    Elde bulaşık yıkarken deterjan kullanmamak ve eldiven kullanmak en doğrusudur. Bununla birlikte, alerjiye yatkın kişiler de kimyasal bir madde olduğu için eldivenlere karşı hassas olabilir. Bu durumda patiska veya penyeden yapılmış bir eldivene başvurabilirsiniz.
•    Eğer deterjana alerjiniz varsa, cilde direk temasından kaçınmalıyız.
 

Bu durumda, bir uzmana danışmak en iyisidir. Bir profesyonel en uygun tedaviyi önerecektir.
Sağlıklı ve yeşil bir hayat yaşamak için egzersiz yapar ve yediklerinizi kontrol edersiniz, değil mi? Yani nihai amacınız sizi ve ailenizi iyi ve güvende hissettirmek mi? Öyleyse, deterjanların artıları ve eksileri hakkında konuşalım.

Çamaşır deterjanı alırken asla arkasındaki maddelere bakmıyoruz. Aslında çoğumuz her zaman büyük indirim yapan markayı tercih ederiz. Ama içindekilere baktığımızda hepimiz yüzey aktif maddeler görüyoruz. Bunlar, suyun kumaşa nüfuz etmesine izin vermekten sorumlu olan kimyasallardır. Diğer şeylerin yanı sıra, yüzey aktif maddeler, üreme bozuklukları ve kanserle bağlantılı bir toksin olan benzen yayar.
Ne yazık ki, deterjanlardaki kimyasallar giysileri temiz tutmak için hiçbir şey yapmıyor. Bu tür deterjanlar sadece estetik yardımcılardır. Yani, sadece giysinin görünüşünü ve kokusunu iyileştirmeye hizmet ederler. Çoğu ticari deterjanın içeriği hijyen koşullarını bozar. Ayrıca alerji gelişimine neden olurlar.
 

Doğal Deterjanlarda Sert Kimyasallar Yoktur!

Cildiniz sert kimyasallarla temas ettiğinde, cilt alerjilerine neden olur. Ve bazen astım gibi solunum problemlerine bile yol açabilir. Ancak organik bazlı ürünler kullanırsanız bu tür solunum sorunları yaşamazsınız. Giysilerimizdeki kimyasallar doğrudan cilt ile temas eder ve bu şekilde vücuda girer. Böyle bir durumda ticari deterjanların içerdiği benzen ve parabenler vücuda girer. Bu da kansere neden olabilecek durumların artmasına neden olur.
Doğal Deterjanlar Çevre Dostudur.
Deterjanların sert bileşenleri sadece insan vücudu için toksik değildir. Çamaşırlar yıkandıktan sonra bu kimyasallar atık su ile birlikte bertaraf edilmektedir. Bu, kimyasalların nehirlere ve akarsulara karıştığı anlamına gelir. Kimyasal maddeler insan sağlığı için iyi değilse, çevre açısından da durum farklı değildir.

Doğal Deterjanlar Çamaşırlarınızın Daha Uzun Süre Dayanmasını Sağlar.

Bunlar, deterjan satın alırken kaçınılması gereken ticari ürünlerde bulunan kimyasallardır. Geleneksel deterjanlar zamanla çamaşırları hafifletme eğilimindedir. Buna karşılık doğal deterjanlar, çamaşırların yıkandıkça renklerini korur. Organik deterjanların kokuları ve kiri yok etmediğini düşünebilirsiniz. Ancak durum böyle değil. Organik deterjanlar, geleneksel muadilleri kadar etkilidir.
 

Doğal Deterjanlar Yararlı Uçucu Yağlar İçerir.

Kokulu bir deterjan seçtiğinizde uçucu yağlar alırsınız. Ancak bu sadece organik türler için geçerlidir. Bunlar sadece burnunuzu memnun etmekle kalmaz, aynı zamanda alerjik olmayan özelliklere de sahiptir. Bu özellik, ticari kokularla elde edemeyeceğiniz bir özelliktir. Aslında yaygın olarak kullanılan kimyasal deterjanlar alerjik semptomları önlemek yerine neden olur.

Bu mümkün. Ancak organik seçeneklerle, tüm deneyim rahatlatıcı ve sakinleştirici hale gelir. Örneğin canlandırıcı bir koku için portakal esansiyel yağı vazgeçilmezdir. Ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir his için okaliptüs-narenciye karışımı da seçilebilir. Doğal deterjanlar yumuşatıcı gibidir.
 

Doğal Deterjanlar Ve Doğal Temizlik Uygulamaları İçin İpuçları

Temizlik yaparken kullandığımız deterjanlar birçok sentetik madde içerir. Cildimizle doğrudan temas eden veya solunum yolumuza giren deterjanlar metabolizmamız üzerinde zararlı etkilere neden olabilir. Doğru kullanıldığında temizlik ve hijyen konusunda etkili çözümler sunan deterjanlar, ev ve ofis temizliğinde çoğu zaman ön planda yer alıyor. Ancak hemen hemen her mutfakta bulunabilen bazı besinler doğal temizlik maddesi olarak kullanılabilir. Sağlığa hiçbir yan etkisi olmayan doğal temizlik ürünleri, maliyet açısından da avantaj sağlayabilir. Günümüzde birçok perakende mağaza ve online satış kanalında doğal temizlik ürünleri bulabilirsiniz. Aslında bitkisel temizlik ürünleri hemen hemen her mutfakta kolaylıkla hazırlanabilen karışımlardan oluşmaktadır. Evde veya ofiste birçok yüzeyi temizlemek için limon, karbonat, sirke ve tuzu kullanabilirsiniz.

Hemen hemen her mutfakta bulunabilen bazı besinler doğal temizlik maddesi olarak kullanılabilir. Bu besinlerden biri de limondur. Limon özellikle mutfak temizliğinde oluşan inatçı lekeler için iyi bir leke çıkarıcıdır. Limonla hazırladığınız karışımlar, ocak ve çevresindeki ya da fayanslardaki yağ lekelerini çözmek için harika bir doğal temizlik maddesi olabilir. Kabartma tozu aynı zamanda oldukça etkili olan doğal bir temizlik maddesidir. Soda, fırını temizlemek, tencere ve tavaları temizlemek, fayansları ve derzleri temizlemek ve klozetleri temizlemek için kullanılabilir. Doğal temizleyiciler arasında sirke, özellikle parlak yüzeylerin temizliğinde mükemmel sonuçlar verir. Evde veya ofiste cam, ayna, mutfak ve banyo armatürlerini temizlemek için sirke karışımlarını kullanabilirsiniz. Hazırladığınız karışımların etkinliğini artırmak için tuz iyi bir seçimdir. Karışımların mikroplar üzerindeki etkisini de portakal kabuğu kullanarak artırabilirsiniz. Süt çok iyi bir ağartma maddesi olarak kullanılabilir. Örneğin süt, beyaz uçların çok daha beyaz görünmesine yardımcı olabilir.
 

Doğal Temizlik Ürünleri İle Nasıl Genel Bir Yüzey Temizleyici Yapabilirsiniz?

Genel yüzey temizleyiciler, ev ve ofislerde en sık kullanılan temizlik ürünlerinden biridir. Bu ürünlerin en önemli özelliği yıkanabilir veya silinebilir tüm yüzeylerde kire karşı başarılı olmalarıdır. Genel yüzey temizleyiciler evde veya ofiste masa, raf, koltuk ve sandalye temizliği gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Doğal temizlik ürünleri ile genel bir yüzey temizleyici yapmak için 1 bardak sirke, 2 bardak su ve 2 portakal gerekir. Portakalları soyduktan sonra birkaç gün sirke içinde bekletebilirsiniz. Ortaya çıkan solüsyon, yüzeylerdeki kir ve mikroplardan kurtulmak için çok güçlü bir solüsyondur. Portakal kabuklarını solüsyondan çıkardıktan ve su ekledikten sonra karışımı genel yüzey temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Portakal kabuklarının bir diğer özelliği de sirkenin keskin kokusunu bastırmasıdır. Doğal temizlik ürünlerinde sirke kullandığınız karışımların kokusundan rahatsızsanız 1 adet sirke kullanabilirsiniz.

Portakal kabuğu kullanılırsa daha hoş bir koku elde edilir. Bu sayede hazırladığınız karışımın mikroplar üzerindeki etkisi artacaktır.

Doğal Deterjanlarla Zemin Temizleyicileri Nasıl Yapılır?

Zemin temizleyiciler, genel yüzey temizleyicilerden daha güçlü bileşiklerdir. Evde veya ofiste fayans veya mermer yüzeyleri temizlemek için doğal deterjanlarla zemin temizleyici yapabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler 1 litre sıcak su, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı boraks, 1 yemek kaşığı çamaşır sodasıdır. Limon kabuğunu koku olarak kullanabilirsiniz. Doğal bir madde olan boraksın temizlik işlerinde kullanılması binlerce yıldır yaygın bir uygulamadır. Sabunun icadından önce boraks, temizlik işlerinde en çok kullanılan maddelerden biriydi. Boraks nedir diye merak ediyorsanız boraksın borik asitten elde edilen bir sodyum tuzu olduğunu söyleyebiliriz. Boraksı eczanelerden veya online satış kanallarından rahatlıkla temin edebilirsiniz. Boraks kullanarak elde ettiğiniz doğal temizlik ürünleri mikroplar üzerinde daha güçlü bir etkiye sahiptir. Bu nedenle boraksı sadece zemin temizliğinde değil, klozet temizliğinde veya klozet temizliğinde de kullanabilirsiniz. Zemin temizleyici olarak hazırladığınız karışımda boraks ile birlikte çamaşır sodası kullanmanız karışımın etkinliğini daha da artıracaktır.
 

Doğal Temizleyiciler İle Yüzey Nasıl Temizlenir?

Zemin temizliğinde kullanacağınız doğal temizleyiciler mikroplara karşı etkili sonuçlar elde edebilir.

Doğal Temizleyiciler İle Ahşap Temizleyici Nasıl Yapılır?

Ahşap temizleyiciler diğer temizleyicilere göre farklı özelliklere sahiptir. Ahşap yüzeylerde asit oranı yüksek temizleyiciler kullanmak yüzeye zarar verebilir. Ahşap yüzeylerde yüzeyde çizik veya aşınmaya neden olabilecek temizleyiciler kullanılmamalıdır. Doğal deterjanlarla ahşap temizleyici yapmak için 1 çay bardağı limon suyu, 1 çay bardağı sirke ve 1 kova su kullanabilirsiniz. Ahşap yüzeyleri temizlerken bakım yapmak ve parlatmak istiyorsanız birkaç damla bitkisel yağ kullanabilirsiniz. Bitkisel yağlar ahşap yüzeylere daha canlı bir görünüm kazandırmanın yanı sıra ömrünü de uzatır. Ahşap parke temizliğinde kullanacağınız bu tür karışımlar sayesinde ömrünü 3 ila 5 yıl uzatabilirsiniz. Ahşabın yüzeyinde çıkarmakta zorlandığınız kir veya lekeler varsa, hiçbir durumda yüzeye sert müdahalelerde bulunmamalısınız. Üzerine hazırladığınız karışımdan biraz döküp birkaç dakika beklerseniz lekeyi çıkarabilirsiniz. Yüzeye yapılacak sert müdahaleler çizilmelere veya aşınmalara neden olabilir.

Doğal Temizleyicilerde Limon Ve Sirke Nasıl Kullanılır?

Doğal temizleyiciler ile hazırladığınız ahşap temizleyiciyi yüzeye yavaş yavaş uygulamalısınız.

Doğal Deterjanlarla Cam Ve Ayna Temizleyici Nasıl Yapılır?

Doğal temizleyiciler cam ve ayna temizliğinde de başarılı sonuçlar verebilmektedir. Cam ve aynaları doğal temizleyicilerle temizlemek için 1 litre suya 1 yemek kaşığı sirke ekleyebilirsiniz. Temizlik işi uzun süredir canınızı sıkıyorsa sirke miktarını 1 çay bardağına kadar çıkarabilirsiniz. Tercihen elma sirkesi veya üzüm elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirkeli suya batırdığınız mikrofiber bezle cam ve aynaları kolayca temizleyebilirsiniz. İsterseniz temizleme suyunu sprey şişesiyle de sıkabilirsiniz. Bardağınızın çerçevesi çok kirliyse daha iyi sonuç almak için az miktarda arap sabunu kullanabilirsiniz. Yine de miktara dikkat edin. En iyi bitkisel temizleyiciler bile Arap sabunu kadar köpürmez. Bu köpüklerin temizlenmesi oldukça zaman alabilir. Bu işlemlerde gazete veya pamuklu bez kullanmamalısınız. Gazete sanılanın aksine uygun bir temizlik maddesi değildir. Pamuklu bezler ise cam yüzeylerde kalıntı bırakabilir. Kullanmadığınız sebze temizlik maddeleri maksimum 1 hafta zarar görmeden saklanabilir.

Doğal Temizlik Ürünlerinde Sirkeli Su Nasıl Kullanılır?

Doğal temizleyicilerle hazırladığınız cam temizleme suyunu atomizer yardımıyla kullanabilirsiniz.

Doğal Deterjanlarla Bulaşık Nasıl Yıkanır?

Bulaşık deterjanları ev ve ofislerde en çok kullanılan temizlik ürünlerinden biridir. Günümüzde daha çok bulaşık makineleri tercih edilse de elde bulaşık yıkamak istendiğinde bulaşık deterjanı kullanılmaktadır. Doğal deterjanlarla bulaşık deterjanı yapmak için 1 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı boraks, 1 yemek kaşığı karbonat ve toz sabuna ihtiyacınız var. Tüm malzemeleri jel kıvamına gelinceye kadar karıştırırsanız doğal temizlik için iyi bir bulaşık sabunu elde etmiş olursunuz. Hazırladığınız karışımı doğal ev temizlik ürünleri kapsamında da değerlendirebilirsiniz. Halen piyasada bulunan bitkisel temizlik ürünleri maliyet açısından bütçenizi zorlayabilir. Ancak doğal temizlik maddeleri kullanarak evde kolayca yapabileceğiniz bulaşık deterjanları ve diğer temizlik ürünleri çok daha uygun fiyatlı olabilir. Karışımı hazırladıktan sonra bulaşık süngeri veya bulaşık süngeri ile bulaşıklarınıza uygulayabilirsiniz. Durulama süngerini hemen hemen tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz. Bulaşık süngerini sadece çizilmeye karşı dayanıklı yüzeylerde kullanmalısınız. Aksi takdirde doğal deterjanlarla bile yüzeyi çizebilirsiniz.

Bulaşık deterjanları diğer bulaşık deterjanlarına göre daha pahalıdır. Ancak doğal deterjanlarla doğal bulaşık deterjanı hazırlamak daha kolay ve güvenlidir.
Ekonomiktir ve son derece basittir. Yarım su bardağı deniz tuzu, 2 yemek kaşığı limon tuzu, yarım su bardağı boraks ve 1 yemek kaşığı limon suyunu doğal deterjan ve bulaşık deterjanı yapmak için kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri güzelce karıştırıp doğal bulaşık deterjanı olarak kullanabilirsiniz. Malzemeleri iyice karıştırmak için bir mutfak robotu da kullanabilirsiniz. Bulaşıkların daha iyi parlaması için parlatıcı olarak elma sirkesi kullanabilirsiniz. Doğal dostu deterjanlar arasında yer alan elma sirkesi bulaşıklarınıza doğal bir parlaklık vermekle kalmaz, yüzeydeki mikropları da engeller. Bu da kirli suyun diğer canlılara zarar vermesini engeller. Hazırladığınız karışım sentetik maddeler içermediği için insan sağlığına ve doğaya zarar vermez. Bu konuda çevre bilinci yüksek kullanıcılar tarafından bitkisel deterjanlar daha çok tercih edilmektedir.
 

Bulaşıkları Yıkamak İçin Pahalı Deterjanlara İhtiyacınız Yok.

Toplu yaşam ve çalışma alanlarında lavabolar kolayca tıkanabilir. Özellikle mutfak lavaboları yemek pişirirken dikkatsizlikten dolayı kolayca tıkanır. Mutfak temizlik ürünleri arasında bulunan lavabo açıcılar, güçlü kimyasal içerikleri sayesinde kısa sürede etkili sonuçlar vermektedir. Ancak bu kimyasal maddeler inhalasyon yoluyla vücuda girdiğinde özellikle üst solunum yollarında hasara yol açabilmektedir. Doğal deterjanlarla lavabo açacağı yapmak isterseniz yarım su bardağı karbonat, yarım su bardağı sirke ve 1 litre sıcak su kullanabilirsiniz. Karbonat ve sirkeyi sıcak suda karıştırdıktan sonra tıkalı lavaboya döküp 15 dakika kadar bekleyebilirsiniz. Bu süre zarfında, lavabo giderindeki kurumuş yağ lekeleri ve diğer kalıntılar çözülecektir. Ardından 1 litre kaynar suyu lavaboya dökerek tüm kalıntıların giderildiğinden emin olabilirsiniz. Doğal temizleyiciler söz konusu olduğunda, kaynar su en kullanışlı araçlardan biridir. Drenaj borularını temizlemek için hazırlayacağınız bitkisel temizleyiciler kaynar su kullanılarak daha iyi sonuç alınabilir. Ancak, istediğiniz sonuçları alamıyorsanız, bir tahliye pompası kullanmayı deneyebilirsiniz. Kabartma tozu, sirke ve sıcak su ile iyi bir gider açıcı yapabilirsiniz.
 

Doğal Temizleyicilerle Çamaşır Suyu Nasıl Yapılır?

En güçlü temizlik maddelerinden biri şüphesiz çamaşır suyudur. Mutfak, banyo ve tuvalet temizliğinde mikroplara karşı etkili çözümler sunan çamaşır suyu, özel formülleri sayesinde küçük miktarlarda dahi etkili sonuçlar verebiliyor. Ancak ağartıcının güçlü formülleri cilt ile temas ettiğinde veya solunduğunda bazı yan etkilere neden olabilir. Doğal deterjanlarla çamaşır suyu yapmak istiyorsanız yarım bardak sirke, bir yemek kaşığı limon suyu, yarım bardak su ve bir bardak oksijenle zenginleştirilmiş suya ihtiyacınız olacak. Oksijenli su antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Tercih edilen bu ürünleri eczanelerden veya online dağıtım kanallarından kolayca temin edebilirsiniz. Malzemeleri karıştırdıktan sonra doğal deterjanlar ve ağartıcılar elde edeceksiniz. Evde doğal ağartıcı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu malzemeleri temin etmeniz ve güzelce karıştırmanız yeterli. Doğal ağartıcı yapmak, kimyasallara alerjisi olanlar için de iyi bir çözüm olabilir.

Evde hazırladığınız doğal ağartıcıyı püskürtücü yardımıyla mutfak tezgahını temizlemek için kullanabilirsiniz.

Doğal Deterjanlarla Çamaşır Nasıl Yıkanır?

Günümüzde çamaşır yıkamak için kullanılan deterjanların tarihi oldukça yenidir. Binlerce yıldır insanlar çamaşırlarını yıkamak için doğal deterjanları kullanarak çeşitli yöntemler geliştirdiler. Günümüzde çeşitli kanallarda satılan bitkisel deterjanlar, bu doğal yöntemlerle aynı prensipler kullanılarak yapılmaktadır. Doğal temizlik maddeleri ile evde çamaşır deterjanı yapmak için 1 litre su, 1 kavanoz çamaşır sodası, yarım kavanoz boraks ve yarım kavanoz toz sabun kullanabilirsiniz. Suyu kaynattıktan sonra tüm malzemeler karıştırılarak doğal deterjanlar ve iyi bir deterjan elde edilebilir. Doğal ev deterjanları arasından bu ürünleri kullanırsanız her yıkama için 1 fincan yeterlidir. Doğal deterjanların farklı kullanım ömürleri vardır. Uzun süre beklerseniz bileşimindeki su buharlaştığı için ürünü kullanamayabilirsiniz. Bu nedenle doğal temizlik maddeleri ve maddeleri hazırlanırken miktarın çok yüksek ayarlanmaması tavsiye edilir. Hazırladığınız fazla karışımları tuvalet için doğal temizlik ürünleri olarak değerlendirebilirsiniz.

Evde doğal deterjanlarla yapılan her yıkamada 1 bardak deterjan kullanabilirsiniz.

Doğal Deterjanlarla Yumuşatıcı Nasıl Yapılır?

Yumuşatıcı ürünler de önemli ürünler çünkü çamaşırlar doğrudan tenimize temas ediyor. Piyasada bulunan hemen hemen tüm yumuşatıcılarda, çamaşıra hoş bir koku vermek için çeşitli kimyasal bileşikler ve parfüm özleri kullanılmaktadır. Ancak bu kokular kalıcı değildir ve kullanılan kimyasallardan dolayı ciltte alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Kimyasal ürünler hassas cilde sahip kişilerde dermatite neden olabilir. doğal temizlik
Ürünlerle evde yumuşatıcı yapmak isterseniz 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve birkaç damla bitkisel yağ ekleyebilirsiniz. Bitkisel yağlar arasında ülkemizde en çok tercih edilen lavanta yağıdır. Dilerseniz diğer bitkisel yağları da kullanabilirsiniz. Bitkisel yağ sirkeli suda daha iyi çözünür. Bu karışımı çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölümüne eklerseniz çamaşırlarınız doğal olarak yumuşar ve çok daha güzel kokar. Bitkisel deterjanlar ucuz olmasının yanı sıra cildinize ve doğaya karşı naziktir. Hazırladığınız en iyi bitki bazlı deterjanlar çamaşırlarınızı daha uzun süre kullanmanızı da sağlayacaktır.

Doğal Temizlik Ürünleri Nelerdir?

Bitki bazlı deterjanlar, paradan tasarruf ederken cildinizi ve doğayı korumanıza olanak tanır.

Doğal Deterjanlarla Diş Macunu Nasıl Yapılır?

Kişisel hijyenine önem verenlerin vazgeçilmez ürünlerinden biri de diş macunlarıdır. İyi bir diş macunu kullanırsanız dişleriniz beyaz görünecektir. Kullanılan özel beyazlatıcılar sayesinde diş macunları dişlere güzel bir görünüm kazandırır. Ancak bu beyazlatıcılarla dişlerinize zarar vermeniz de mümkündür. Doğal temizleyicilerle diş macunu yapmak isterseniz 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve birkaç damla nane yağı kullanabilirsiniz. Tüm malzemeler homojen hale geldiğinde karışımı cam bir kavanozda saklayabilirsiniz. Karışımdaki nane, kokusu ve faydalı bileşimi nedeniyle özel bir öneme sahiptir. Ağız ve diş sağlığı bağlamında nanenin faydaları oldukça fazladır. Hindistan cevizi yağı, diş etlerinizi güçlendirmek için iyi bir seçimdir. Hindistan cevizi yağı yerine zencefil yağı da kullanabilirsiniz. Kabartma tozu, dişlerinizi beyazlatmak için kullanabileceğiniz en doğal ve faydalı maddedir. Kabartma tozu ile temizlenen tüm yüzeyler iyice temizlenip dezenfekte edilecek ve beyazlama gözlenecektir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonatlı karışımları kullanabilirsiniz.
 

Doğal Deterjanlarla Halı Yıkama Nasıl Yapılır?

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz doğal temizleyicilerden biri de halı deterjanıdır. Doğal temizlik maddeleri ile halı deterjanı yapmak için yarım kavanoz karbonat, yarım kavanoz sirke ve bir kova su kullanabilirsiniz. İnatçı kir veya lekeler için soda külü kullanabilirsiniz. Karışımın etkinliğini artırmak için tuz da kullanabilirsiniz. Karbonat yerine mısır nişastası da kullanabilirsiniz. Doğal temizlik maddeleri arasında mısır nişastası kiri çözme gücü yüksek bir üründür. İnatçı kir ve lekelerin üzerine karışımı uygulamadan önce üzerine karışımdan bir miktar döküp 10 dakika bekletebilirsiniz. Bu sayede karışım halınıza daha iyi nüfuz edecektir. Soda külü, kahve lekesi gibi inatçı lekeler için faydalıdır. Ancak çoğu durumda soda olmadan da karbonat temizliği ile başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Doğal ev temizleyicilerindeki gazlı karışımlar

Aynı zamanda temizlik konusunda da yardımcı olur. Bazı durumlarda, yüzeyi önce karbonat ve sirke ile temizlemek de etkili olabilir. Halıyı karbonat ile temizlerken halıya çok fazla baskı uygulamayın. Halı temizliği için karbonat, sirke ve soda karışımı kullanabilirsiniz.
Önerilerimiz doğallıktan bahsediyor. Tüm bu öneriler herkes için uygun olmayabilir. Bu önerileri bir tıp uzmanına danışmadan denemeyin. Ve beklenmeyen bir etki görür veya alerji durumundan şüphelenirseniz lütfen acil sağlık hizmetine başvurunuz. Evde doğal deterjan üretimi halen size riskli ve pratik gelmiyorsa Babı Şifa Gimdes helal sertifikalı doğal deterjan ürünlerini denemenizi öneriyoruz. Babı Şifa tüm ürünlerinde olduğu gibi kimyasal katkısız tamamen bitkisel içeriği ile sağlığınıza zararlı olmayan temizlik ürünleri ile hayatınızın büyük bir parçası olacak.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.